10 Σεπτέμβρη το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατο του Μακαριστού Προκόπιου

 10 Σεπτέμβρη το μνημόσυνο για τις 40 μέρες από το θάνατο του Μακαριστού Προκόπιου

Στην ιστοσελίδα της Ιεράς Μητρόπολης Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου υπάρχει εδώ και μέρες η ανακοίνωση, «αναγγελία μνημοσύνου». Πρόκειται για το 40ήμερο μνημόσυνο υπέρ αναπαύσεως του μακαριστού μητροπολίτη ΦΝΘ Προκοπίου. Ορίστηκε να γίνει την Κυριακή 10 Σεπτέμβρη, το πρωί, στον καθεδρικό ναό Αποστόλου Παύλου.

Κατά τ΄ άλλα στην Ιερά Μητρόπολη επικρατεί ησυχία. Η μητρόπολη λειτουργεί κανονικά, 9.00 το πρωί με 2.00 το μεσημέρι, εξυπηρετώντας τους πολίτες. Όποτε χρειάζεται βρίσκεται στην Ιερά Μητρόπολη ΦΝΘ ο ορισθείς από την Ιερά σύνοδο τοποτηρητής Μητροπολίτης Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, 3 Οκτωβρίου συνεδριάζει η ιεραρχία της εκκλησίας της Ελλάδος, 6 Οκτωβρίου εκλέγει τους δύο καινούριους μητροπολίτες, Σταγών και Μετεώρων, Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου.

7 και 8 Οκτωβρίου οι δύο καινούριοι μητροπολίτες θα χειροτονηθούν, μέσω ειδικής τελετής και διαδικασίας στην Ιερά Μητρόπολη Αθηνών, ενώ η ενθρόνιση του νέου μητροπολίτη ΦΝΘ αναμένεται να γίνει τον Νοέμβριο, αφού μεσολαβήσει έκδοση προεδρικού διατάγματος.

Σχετικά με τα σενάρια για τη διαδοχή του μακαριστού Προκόπιου, τελευταία υπάρχει ησυχία. Όλοι εκτιμούν ότι αν ενδιαφερθεί για τη θέση ο στενός συνεργάτης του αρχιεπίσκοπου Συμεών Βολιώτης, τότε θα εκλεγεί αυτός νέος μητροπολίτης ΦΝΘ. Ωστόσο το ενδιαφέρον του όσο σίγουρο εμφανίζονταν τις πρώτες ημέρες, μετά το θάνατο του μακαριστού Προκοπίου, τόσο αμφισβητείται τώρα. Αντίθετα φαίνεται να κινείται για την υποψηφιότητά του, με επαφές σε όλη την Ελλάδα ο Δαμασκηνός Κιαμέτης.

Διαβάστε επίσης