• 3 Μαΐου 2024,

11.000 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων από το αρχείο της Δ.Ο.Υ. Καβάλας στην ανακύκλωση

 11.000 πινακίδες κυκλοφορίας οχημάτων από το αρχείο της Δ.Ο.Υ. Καβάλας στην ανακύκλωση

Μέσω διαδικασίας επαναληπτικού πλειοδοτικού διαγωνισμού η Δ.Ο.Υ. Καβάλας αναζητά ιδιώτη που θα αναλάβει την ανακύκλωση ή την καταστροφή περισσότερων από 11.000 πινακίδων αυτοκινήτων. Όλες αυτές οι πινακίδες είναι σε χώρο της υπηρεσίας (αρχείο), στον 1ο όροφο του Διοικητηρίου.

Επειδή δεν υπάρχει κανένας λόγος να διατηρηθούν στην υπηρεσία, γίνεται μια ακόμη προσπάθεια για την καταστροφή τους. Ο πρώτος διαγωνισμός στο πρόσφατο παρελθόν ήταν άγονος. Σύμφωνα με πληροφορίες όλες αυτές οι πινακίδες, στη διακήρυξη του διαγωνισμού αναφέρονται ότι είναι 11.276, κατατέθηκαν στην υπηρεσία από πολίτες του Ν. Καβάλας τα προηγούμενα χρόνια.

Τις προηγούμενες δεκαετίες. Τόσο καιρό αποθηκεύονταν, ήταν στη διάθεση της Δ.Ο.Υ. Επειδή για αυτές ο χρόνος παρήλθε και οι προθεσμίες επίσης, είναι προτιμότερο και επιβεβλημένο να καταστραφούν. Εκτός των άλλων θα προκύψει ελεύθερος χώρος που είναι απαραίτητος στην υπηρεσία.

Η Δ.Ο.Υ. έκανε μια πρώτη προσπάθεια μέσω του αρχικού πλειοδοτικού διαγωνισμού. Τότε δεν ενδιαφέρθηκε κανείς. Τώρα επανέρχεται ελπίζοντας ότι θα υπάρξει ενδιαφερόμενος. Κριτήριο για το διαγωνισμό η υψηλότερη προσφερόμενη τιμή ανά τεμάχιο με ελάχιστη τιμή προσφοράς ανά τεμάχιο και προ ΦΠΑ το ποσό των 0,07 ευρώ.

Σύνολο ελάχιστης αξίας της σύμβασης προ ΦΠΑ ποσό περίπου 789 ευρώ.

Η υπηρεσία θα δέχεται προσφορές στο διαγωνισμό μέχρι τις 10 Μάη, ώρα 10 το πρωί.

Είναι γνωστό ότι τα προηγούμενα χρόνια, ειδικά στα χρόνια της κρίσης, οι πολίτες κατέθεταν τις πινακίδες κυκλοφορίας στις Δ.Ο.Υ. των οχημάτων τους για τα οποία δήλωναν ακινησία. Τέτοιες ενέργειες έγιναν πάρα πολλές. Οι πινακίδες διατηρούνταν όπως προβλέπεται στις εφορίες αλλά για αρκετές ήρθε η ώρα της ανακύκλωσης ή απλώς της καταστροφής τους.

Για τη Δ.Ο.Υ. Καβάλας ένας λόγος παραπάνω μιας και για τη λειτουργία της υπάρχει στενότητα χώρου στον 1ο όροφο του Διοικητηρίου όπου λειτουργεί. Ευκαιρία λοιπόν όλες αυτές οι πινακίδες να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με άλλους όρους του διαγωνισμού «…Ο ανάδοχος οικονομικός φορέας υποχρεούται να παραλάβει τις πινακίδες κυκλοφορίας, εντός προθεσμίας δέκα εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία υπογραφής της σύμβασης. Οι δαπάνες συλλογής και μεταφοράς των πινακίδων κυκλοφορίας βαραίνουν αποκλειστικά και μόνο τον επιλεγέντα οικονομικό φορέα».

Διαβάστε επίσης