• 28 Απριλίου 2024,

12 αθώοι σε μία ακόμη δίκη για τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θάσου

 12 αθώοι σε μία ακόμη δίκη για τον Μελισσοκομικό Συνεταιρισμό Θάσου

Αθωώθηκαν χθες στο Τριμελές Καβάλας 12 μέλη και πρώην μέλη του διοικητικού συμβουλίου -εργαζόμενοι και πρώην εργαζόμενοι του Μελισσοκομικού Συνεταιρισμού Θάσου. Όλοι ήταν κατηγορούμενοι μετά από μήνυση πρώην μέλους του Συνεταιρισμού. Οι κατηγορίες ήταν: 1)Ψευδορκία, 2) Ηθική αυτουργία σε ψευδορκία 3) Απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας στο δικαστήριο.

Η δικαστική διαμάχη έχει απασχολήσει πολλές φορές τις αίθουσες των δικαστηρίων. Η χθεσινή υπόθεση αφορούσε ένορκες καταθέσεις των κατηγορούμενων που κατά τον μηνυτή ήταν ψευδείς και συκοφαντικές. Η ακροαματική διαδικασία ήταν μεγάλη χρονικά και αρκετά επεισοδιακή. Στη διάρκεια της χρειάστηκε να αποβληθεί από την αίθουσα πολίτης, που παρακολουθούσε τη διαδικασία και προσπάθησε να παρέμβει σε αυτήν. Προηγήθηκαν προειδοποιήσεις του προέδρου που δεν είχαν αποτέλεσμα. Και ο Εισαγγελέας της έδρας έκανε φιλότιμες προσπάθειες να λάβει τις συγκεκριμένες απαντήσεις που ζητούσε αλλά οι προσπάθειες του απέβησαν άκαρπες ειδικά ως προς την κατάθεση του μηνυτή. Το αρχικό επεισόδιο έγινε στις εγκαταστάσεις του Συνεταιρισμού το 2011. Σε συνέχεια αυτού υπήρξαν μηνύσεις και ένορκες καταθέσεις σε συμβολαιογράφο. Ένας εκ των δύο παρόντων κατηγορούμενων έπεσε σε αντιφάσεις κατά την απολογία του με αποτέλεσμα να φανεί ότι υπέγραψε μια έτοιμη ένορκη κατάθεση, μάλλον κατ’ εντολή του διοικητικού συμβουλίου του Συνεταιρισμού. «Παρόλα αυτά οι κατηγορούμενοι πρέπει να αθωωθούν» είπε ο Εισαγγελέας. Ίδια απόφαση έλαβε το δικαστήριο.

Ο κ. Εισαγγελέας δέχθηκε ότι πολλές φορές όσοι με τον προαναφερθέντα τρόπο καταθέτουν ενόρκως, ουσιαστικά υπογράφουν έτοιμα κείμενα που συντάσσουν οι δικηγόροι. Το δικαστήριο είχε εμπειρία προηγούμενων δικών της ίδιας αντιπαράθεσης Προσπάθησε χθες να καταλάβει πως ξεκίνησε η διαμάχη ανάμεσα σε πρώην μέλος του Συνεταιρισμού (και πρώην πρόεδρο αυτού) και σε όλους τους υπόλοιπους. Δυστυχώς οι συγκεκριμένες ερωτήσεις του προέδρου και του εισαγγελέα δεν είχαν συγκεκριμένες απαντήσεις. Τόσο από το μηνυτή όσο και από τους παρόντες δύο κατηγορούμενους. Ο μηνυτής κατέθεσε ότι εξ αιτίας της διαγραφής του από τον Συνεταιρισμό έχει καταστραφεί οικονομικά.

Διαβάστε επίσης