135. ΟΟΟ ο προϋπολογισμός του Kavala AirSea Show

 135. ΟΟΟ ο προϋπολογισμός του Kavala AirSea Show

Στη σημερινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Καβάλας θα συζητηθεί και θα εγκριθεί η προγραμματική σύμβαση για το 7ο Kavala AirSea Show, το οποίο θα πραγματοποιηθεί στην Καβάλα και στη Νέα Πέραμο στο τέλος Ιουνίου και στις αρχές Ιουλίου. Η προγραμματική σύμβαση πρέπει να εγκριθεί και από το περιφερειακό συμβούλιο αφού συνδέει σε οργανωτικό επίπεδο την περιφέρεια ΑΜΘ, το δήμο Καβάλας, το δήμο Παγγαίου, το Επιμελητήριο και τη ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Στη διοργάνωση εμπλέκονται και άλλοι φορείς όπως ο Οργανισμός Λιμένος, οι ξενοδόχοι και οι καφεζυθοπώλες.

Αυτή τη φορά ο προϋπολογισμός των εκδηλώσεων του Kavala AirSea Show φτάνει στο ποσό των 135.000 ευρώ. Τα περισσότερα χρήματα προέρχονται από το ταμείο του δήμου Καβάλας, όπως άλλωστε συμβαίνει συνήθως. Οι διοργανωτές δεσμεύονται να υποστηρίξουν τις εργασίες του οργανωτικού διευθυντή Παναγιώτη Γεωργιάδη με τρία στελέχη, προερχόμενα από την περιφερειακή ενότητα και το δήμο Καβάλας. Του παραχωρούν επίσης χώρο για τις προετοιμασίες του. Πρόκειται για τα δύο γνωστά γραφεία στο διοικητήριο.

Σύμφωνα με την προγραμματική σύμβαση και αυτή τη φορά οι εκδηλώσεις θα γίνουν στο αεροδρόμιο του Αμυγδαλεώνα, ενώ υπάρχει πρόγραμμα παράλληλων δράσεων και το δωρεάν δεύτερο σκέλος της αεροπορικής επίδειξης στη Νέα Πέραμο το απόγευμα της 1ης Ιουλίου.

Εξετάζοντας περαιτέρω τις λεπτομέρειες της προγραμματικής σύμβασης, διαπιστώνουμε ότι οργανωτικός διευθυντής του Kavala AirSea Show για τη Νέα Πέραμο ορίζεται ο αντιδήμαρχος Παγγαίου Χρήστος Μποσμπότης. Στη διοργάνωση εμπλέκονται επίσης η αντιπεριφέρεια τουρισμού, ο ΝΟΚ και ο ΟΘΑΚ. Οι δοκιμαστικές πτήσεις θα διεξαχθούν πριν από τις βασικές ημερομηνίες της διοργάνωσης. Ως επίσημη έναρξη της διοργάνωσης ορίζεται η Πέμπτη 28 Ιουνίου με την επίσημη υποδοχή των συμμετεχόντων.

Οι κύριες πτητικές επιδείξεις έχουν προγραμματισθεί 11:30 – 14:00 και 18:00 με 21:30 για την Παρασκευή 29 και το Σάββατο 30 Ιουνίου στην Καβάλα. Οι παράλληλες δράσεις αφορούν στην τελετή έναρξης της 28ης Ιουνίου, συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση των αεροπορικών ομάδων Ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων και άλλων συμμετοχών, υπαίθριες εκθέσεις, παιδική ζώνη στο Πάρκο Φαλήρου, συναυλία εφόσον όμως εξασφαλισθεί χορηγός, εμπορική έκθεση, ειδικές δράσεις, προβολή ντοκιμαντέρ, χορηγικές δράσεις, προσκοπικές δράσεις, χερσαίες επιδείξεις διάσωσης, κλπ.

Στο ποσό των 24.000 ευρώ ανέρχεται η συμμετοχή στη διοργάνωση της περιφερειακής ενότητας Καβάλας. Το σκέλος της διοργανώσεως στη Νέα Πέραμο έχει προϋπολογισμό 18.000 ευρώ, ποσό ελαφρώς αυξημένο συγκριτικά με το αντίστοιχο περσινό. Στην προγραμματική σύμβαση αναφέρεται ότι φορέας διαχείρισης του προϋπολογισμού της διοργάνωσης είναι η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Επίσης, σε εξέλιξη βρίσκεται προσπάθεια για την εξασφάλιση χορηγών που θα προβληθούν κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεων και θα καλύψουν μέρος του προαναφερθέντος ποσού.

Διαβάστε επίσης