• 6 Μαΐου 2024,

Στην αναμονή οι τοπικές διεκδικήσεις

 Στην αναμονή οι τοπικές διεκδικήσεις

Όταν προ ημερών επισκέφθηκε την Καβάλα ο αναπληρωτής υπουργός υγείας Παύλος Πολάκης, η δήμαρχος Δήμητρα Τσανάκα είχε την ευκαιρία να συναντήσει στο πλαίσιο των εγκαινίων της πρώτης ΤΟΜΥ τους κυβερνητικούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Άμεσα ζήτησε ενημέρωση για τις γνωστές διεκδικήσεις του δήμου. Νεότερα τότε δεν υπήρξαν, έτσι η δήμαρχος επανήλθε την προηγούμενη εβδομάδα επικοινωνώντας τηλεφωνικά με τους κυβερνητικούς βουλευτές.

Δυστυχώς νέα δεν υπάρχουν. Οι βουλευτές αναμένουν τις κινήσεις της κ. Παπανάτσιου, πιεζόμενοι από τη δήμαρχο, έτσι με τη σειρά τους μεταφέρουν την πίεση στο κυβερνητικό επιτελείο. Αναγνωρίζουν προθεσμία έως το τέλος του μήνα. Σε διαφορετική περίπτωση θα επανέλθουν για θέματα όπως το παλιό δικαστήριο, την παλιά μεραρχία, το παλιό νοσοκομείο, την ακτή Καλαμίτσα και το τελωνείο.

Νέο δεδομένο, που όμως δε διαφοροποιεί το σχεδιασμό του δήμου Καβάλας, είναι η πρόταση της διευθύντριας του ΠΕΔΥ Καβάλας προκειμένου στο κτήριο του παλιού νοσοκομείου να μεταφερθούν όλες οι υγειονομικές υπηρεσίες του πρώην ΙΚΑ και σε αντιστάθμισμα ο δήμος να λάβει το κτήριο του ΙΚΑ στο κέντρο της πόλης. Όσο κι αν η ιδέα ακούγεται ελκυστική, επειδή ανατρέπει τον έως τώρα σχεδιασμό, φαίνεται ότι θα μείνει στο περιθώριο.

Οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας θα έρθουν στην Καβάλα την Παρασκευή μαζί με τον πρόεδρο της βουλής. Πρόκειται για επίσκεψη αστραπή στην Καβάλα του προέδρου του βουλής Νικόλαου Βούτση. Ο πρόεδρος της βουλής στις 5:30 το απόγευμα της Παρασκευής 2 Μαρτίου θα εγκαινιάσει έκθεση του ιδρύματος της βουλής, σε συνεργασία με την Ένωση Φωτορεπόρτερ Ελλάδος, που έχει τίτλο «Δρόμοι επιβίωσης». Όλα καταδεικνύουν ότι η επίσκεψη του κ. Βούτση στην Καβάλα θα είναι πάρα πολύ σύντομη.

Σχετικά με τη συμμετοχή Καβαλιώτη βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ στην επιτροπή για το σκάνδαλο NOVARTIS δεν υπάρχουν νεότερα. Εάν προκύψει κάτι, αυτό θα γνωστοποιηθεί την ερχόμενη εβδομάδα. Σχετικά με την εκκρεμότητας των συνταξιούχων του ΙΚΑ και την άτοκη επιστροφή των οικογενειακών επιδομάτων, συνεχίζονται οι πιέσεις προς την κυβέρνηση χωρίς μέχρι στιγμής να υπάρχει κάτι επίσημο κι ανακοινώσιμο.

 

Διαβάστε επίσης