• 24 Απριλίου 2024,

Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στο δήμο Καβάλας

 Προσλήψεις εποχιακού προσωπικού στο δήμο Καβάλας

Συνεδριάζει στις 7:00 το απόγευμα της Δευτέρας το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας. Από τα 42 θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζει η πρωτοβουλία του δήμου να καλύψει αυξημένες ανάγκες του τμήματος καθαριότητας με την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού για χρονικό διάστημα δύο μηνών. Ειδικότερα, ο δήμος Καβάλας σήμερα θα εισηγηθεί στο δημοτικό συμβούλιο την πρόσληψη πενήντα ατόμων για δίμηνη απασχόληση. Οι 48 εργαζόμενοι θα ανήκουν στην ειδικότητα εργατών και δύο θα ανήκουν στην ειδικότητα χειριστών μηχανημάτων.

Η αρμόδια υπηρεσία εξηγεί το μέγεθος των αναγκών της και των όγκο των εργασιών της καθαριότητας που αυξάνεται την άνοιξη και το καλοκαίρι. Γι’ αυτό και η πρόσληψη του προσωπικού θεωρείται απαραίτητη. Σε άλλο θέμα της σημερινής συνεδρίασης θα γίνει προγραμματισμός προσλήψεων έκτακτου προσωπικού ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, με κάλυψη της δαπάνης από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους.

Ακόμη κι αν το δημοτικό συμβούλιο αποφασίσει για τις προαναφερθείσες προσλήψεις, κάτι που είναι και το πιθανότερο, προκειμένου αυτές να υλοποιηθούν θα πρέπει να εγκριθούν από την αποκεντρωμένη διοίκηση Μακεδονίας – Θράκης.

Άλλα θέματα που περιλαμβάνονται στην ημερήσια διάταξης της σημερινής συνεδριάσεως του σώματος είναι η έγκριση ή μη της με αριθμό  14/2018 απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης Καβάλας (Δ.Ε.Υ.Α.) που αφορά την «Τροποποίηση Τιμολογιακής Πολιτικής για την Τοπική Κοινότητα Χαλκερού». Η απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΥΑΚ είναι ομόφωνη και προβλέπει αυξήσεις, έστω και μικρές, στην τιμή του νερού για το Χαλκερό.

Μία ακόμη φορά θα χορηγηθεί παράταση στην περαίωση του έργου ανάπλασης της Μεγάλης Λέσχης. Η σημερινή παράταση επεκτείνεται έως την 31η Μαΐου και μάλλον δε θα είναι η τελευταία. Πρόκειται για τη δέκατη κατά σειρά παράταση σε ένα έργο που έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί το 2015. Οι πιο πρόσφατες παρατάσεις, όπως και η σημερινή, οφείλονται σε δυσκολία συνεργασίας του δήμου Καβάλας με την αρχαιολογική υπηρεσία.

Παράταση τριάντα όμως ημερών θα πάρει το έργο «Επέκταση δικτύου όδευσης τυφλών στο κέντρο της πόλης, έτους 2017». Θα εγκριθεί επίσης το πρακτικό συνεδρίασης της επιτροπής επίλυσης φορολογικών διαφορών του περασμένου Ιανουαρίου. Μ’ αυτό θα διαγραφούν εννέα πρόστιμα επαγγελματιών και όλα έχουν σχέση με χρήση κοινόχρηστου χώρου. Τέλος, διαγράφεται βεβαιωμένη οφειλή στο δήμο ύψους πεντακοσίων ευρώ, επειδή ο ιδιώτης στον οποίον επιβλήθηκε το πρόστιμο αθωώθηκε στο δικαστήριο όπου ήταν κατηγορούμενος για άσκηση υπαίθριου εμπορίου.

Διαβάστε επίσης