• 20 Απριλίου 2024,

Άρχισε το 18ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου

 Άρχισε το 18ο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου

Με καθυστέρηση σε σχέση με τον αρχικό προγραμματισμό, πρώτη φορά στη διάρκεια της χειμερινής περιόδου, άρχισαν το βράδυ του Σαββάτου στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου» οι εκδηλώσεις του φετινού 18ου Φεστιβάλ Παπαϊωάννου. Δύο από τις εκδηλώσεις ήδη πραγματοποιήθηκαν και η δεύτερη χθες το βράδυ, ενώ τέσσερις ακόμη προγραμματίζεται να φιλοξενηθούν στην αίθουσα του ΔΩΚ «Γιάννη Παπαϊωάννου» στη διάρκεια του Μαρτίου.
Είναι φανερή η δυσκολία των διοργανωτών, ύστερα και από τα γεγονότα σχετικά με την αίθουσα του ΟΣΚΑΡ, να βολέψουν τις εκδηλώσεις τους σε άλλες αίθουσες τις οποίες διαθέτει η πόλη. Αρχικός στόχος ήταν όλες οι εκδηλώσεις να πραγματοποιηθούν στο ΟΣΚΑΡ.

Στην εκδήλωση του Σαββάτου η προσέλευση του κοινού δεν ήταν μεγάλη. Επικρατούσε ένα μούδιασμα εξαιτίας της ιδιαίτερης φετινής διοργάνωσης και κυρίως λόγω του ότι το Φεστιβάλ Παπαϊωάννου στην ιστορία των 18 ετών έχει συνδεθεί με το καβαλιώτικο καλοκαίρι. Επίσημοι δεν παραβρέθηκαν παρά μόνο οι διοικητικοί παράγοντες του Δημοτικού Ωδείου και ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Πέτρος Πετρόπουλος.
Στο χαιρετισμό του, ο καλλιτεχνικός διευθυντής του ΔΩΚ Γιούλης Παπαδόπουλος είπε ότι η διοργάνωση και φέτος θα είναι αντάξια των προηγούμενων και συμπίπτει με τα ογδόντα χρόνια λειτουργίας του Δημοτικού Ωδείου. Η εκδήλωση ήταν μια συναυλία μουσικής δωματίου όπου βιολοντσέλο έπαιξε ο γνωστός από καλοκαιρινή εκδήλωση Aare Tammesalu και στο πιάνο η Αλεξάνδρα Νομίδου, που είχε εμφανιστεί προς ετών σε προηγούμενο Φεστιβάλ Παπαϊωάννου.
Χθες το βράδυ πραγματοποιήθηκε η δεύτερη εκδήλωση της διοργάνωσης και πάλι στο θέατρο «Αντιγόνη Βαλάκου», με το “Woodwinds Project” του Καβαλιώτη συνθέτη και καθηγητή πιάνου του ΔΩΚ, Τάσου Κυραναστάση.

Διαβάστε επίσης