18 εκδηλώσεις – δαπάνες 56.000 ευρώ επρόκειτο να εγκριθούν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

 18 εκδηλώσεις – δαπάνες 56.000 ευρώ επρόκειτο να εγκριθούν στη χθεσινή συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου

Ένα από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας ήταν αυτό της συμμετοχής του Δήμου σε εκδηλώσεις που πρόκειται να πραγματοποιηθούν το προσεχές διάστημα. Η εισήγηση, που οι δημοτικοί σύμβουλοι έλαβαν λίγη ώρα πριν τη συνεδρίαση- αναφέρει 18 διαφορετικά γεγονότα (πολιτιστικά και αθλητικά), με μια συνολική δημοτική συμμετοχή που φθάνει το ποσό των 56.000 ευρώ περίπου. Ξεχωρίζει η συμμετοχή του Δήμου στη συνάντηση των μουσικών σχολείων. Ο Δήμος Καβάλας την επιχορηγεί με 23.700 ευρώ. Επιπλέον επιχορήγηση θα υπάρξει από τη Δημωφέλεια ώστε να καλυφθεί το συνολικό κόστος των εκδηλώσεων που είναι κοντά στις 60.000 ευρώ. Και σε άλλες περιπτώσεις εκδηλώσεων εκτός από τα χρήματα του Δήμου, υπάρχει συμμετοχή με επιπλέον ποσό της Δημωφέλειας.

Αναλυτικά χθες επρόκειτο να συζητηθούν και να εγκριθούν (με ή χωρίς τις ψήφους της αντιπολίτευσης) οι εξής εκδηλώσεις:

*Ο Δήμος Καβάλας με τη σύμπραξή όλων των τοπικών φορέων (ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ, Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ., Αντιπεριφέρεια, Τ.Ε.Ι. Α.Μ. – Θ., Δημοτικό Ωδείο Καβάλας, ΔΗΠΕΘΕ, Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Πολιτισμού & Αθλητισμού) συνδιοργανώνουν για 2η συνεχή χρονιά μια σειρά πολιτιστικών και καλλιτεχνικών εκδηλώσεων προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου με τίτλο: «Άδοντες και Ψάλλοντες εν τη καρδίᾳ…», οι οποίες θα λάβουν χώρα στην πόλη μας από τις 05 έως 08 Μαΐου 2018. Το κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω διοργάνωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 23.714,18  € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει και φέτος ως βασικός συνδιοργανωτής στην εκδήλωση της «Λευκής Νύχτας» που διοργανώνουν στην αγορά της Καβάλας την Παρασκευή 4 Μαΐου 2018ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, το Επιμελητήριο Καβάλας και η Αντιπεριφέρεια. Η πετυχημένη διοργάνωση στόχο έχει να ενισχύσει και να στηρίξει την τοπική αγορά ν’ αυξήσει το αγοραστικό ενδιαφέρον και να προσελκύσει επισκέπτες από όμορες περιοχές αλλά και ξένους τουρίστες. Επίκεντρο των εκδηλώσεων θα είναι η κεντρική πλατεία Ελευθερίας με τη συναυλία του Διονύση Σαββόπουλου και τη σύμπραξη του Μουσικού Σχολείου. Εκδηλώσεις όμως θα γίνονται στους πεζόδρομους και σε ολόκληρο το ιστορικό εμπορικό κέντρο της πόλης. Το συνολικό κόστος της συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στις παραπάνω εκδηλώσεις ανέρχεται στο ποσό των 2.490,54   € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Στο πλαίσιο των πολιτιστικών και ανθρωπιστικών ανταλλαγών μεταξύ του Δήμου Καβάλας και της περιοχής Νέβσκυ της Αγίας Πετρούπολης, λαμβάνοντας υπόψη το υψηλό επίπεδο συνεργασίας των δυο πόλεων για την ανάπτυξη των σχέσεων τους και μετά από σχετική πρόσκληση που απηύθυνε ο Δήμος Καβάλας, θα επισκεφθούν από 30/04/2018 έως και 04/05/2018 την πόλη ο επικεφαλής της διοίκησης της περιοχής Νέβσκυ της Αγίας Πετρούπολης κ. ΑλεξέιΓκουλτσούκ   και ο υφυπουργός Εξωτερικών της κυβέρνησης της Αγίας Πετρούπολης κ. Σεργκέι Μαρκόβ. Οι δυο υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι θα είναι επικεφαλής πολυμελούς Ρωσικής αποστολής από της Αγία Πετρούπολη στην οποία θα συμμετέχουν αιρετοί, επιχειρηματίες και το 25μελές του παραδοσιακό μουσικοχορευτικό συγκρότημα ΜΑΡΟΣΚΑ που θα δώσει μια ανοιχτή παράσταση την Τετάρτη 2 Μαΐου 2018 στο Δημοτικό Κήπο. Η επίσκεψης της ρωσικής αποστολής γίνεται σε ανταπόδοση παλιότερης επίσκεψης που πραγματοποίησε στην Αγία Πετρούπολη αποστολή του Δήμου Καβάλας. Κατά την παραμονή τους στην Καβάλα θα έχουν εθιμοτυπικές συναντήσεις με τις τοπικές αρχές, θα περιηγηθούν στα μνημεία και τα αξιοθέατα της Καβάλας και των Φιλίππων και θα επισκεφθούν σχολικές μονάδες. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου στις παραπάνω εκδηλώσεις ανέρχεται στο συνολικό ποσό των   8.016,76 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και η  Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας συνδιοργανωνουν στις 17 και 18 Μαΐου 2018  το 2ο Φεστιβάλ Παιχνιδιού, στο πλαίσιο του πιλοτικού προγράμματος «παίζω, παίζεις, παίζουμε και… μαθαίνουμε» στην πόλη της Καβάλας. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω διοργάνωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  6.994,80 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στις επετειακές εκδηλώσεις μνήμης για την έναρξη του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα του Κυπριακού Ελληνισμού κατά των Άγγλων που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 29 Απριλίου 2018. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στις παραπάνω εκδηλώσεις ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  474,08 €.

*Ο Δήμος Καβάλας, η Δημοτική Βιβλιοθήκη «Βασίλης Βασιλικός» και ο Όμιλος Καβάλας για τη Διάδοση της Ελληνικής Γλώσσας το Σάββατο 28 Απριλίου και ώρα 19:00 η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, στο πλαίσιο της δράσης του που σχετίζεται με την  προβολή θεμάτων γλώσσας, ιστορίας και πολιτισμού, συνδιοργανώνουν διάλεξη-εκδήλωση, με καλεσμένη την κ. Ελισάβετ Μελά – Αθανασοπούλου (αν. καθηγήτρια γλωσσολογίας στο αγγλικό τμήμα του ΑΠΘ) με θέμα: «Μέθοδοι τεκμηρίωσης και περιγραφής γλωσσών και διαλέκτων υπό εξαφάνιση: η περίπτωση της  γλώσσας των Καλάς των Ιμαλαίων. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στις παραπάνω εκδηλώσεις ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  913,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Πανηπειρωτική Ένωση Καβάλας, ένα δραστήριο σύλλογο με πολύχρονη πορεία στα πολιτιστικά δρώμενα της περιοχής μας συνδιοργανώνουν εκδήλωση με θέμα την αναπαράσταση ενός ηπειρώτικου γάμου. Η εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί στις 29 Απριλίου στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδηλώση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  782,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας συνδιοργανώνει με τον ΣΕΓΑΣ το Διασυλλογικό Πρωτάθλημα Ανδρών – Γυναικών, 2ος Αγώνας στις 13-5-2018. Συμμετέχουν 30 αθλητικά σωματεία από τους νομούς Έβρου, Ροδόπης, Ξάνθης, Καβάλας, Δράμας, Σερρών, Πέλλας και Κιλκίς. Περίπου 300 αθλητές και 70 συνοδοί –  προπονητές θα επισκεφθούν την πόλη μας στη διάρκεια των αγώνων. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 835,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας, ο Δήμος Δράμας, η Στέγη Φίλων Γραμμάτων & Τεχνών, η ΔΕΚΠΟΤΑ και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ ενώνουν τις δυνάμεις τους και συνδιοργανώνουν στις δυο γειτονικές πόλεις, την Καβάλα και τη Δράμα, μια κοινή έκθεση ζωγραφικής με 22 έργα Δραμινών και Καβαλιωτών καλλιτεχνών που θα παρουσιαστούν στη διάρκεια δυο εκθέσεων. Η πρώτη, θα εγκαινιαστεί στην Καβάλα και θα λειτουργήσει στο πλαίσιο του 4ου Καλλιτεχνικού Μαΐου της ΣΦΓΤ και η δεύτερη θα εγκαινιαστεί στη Δράμα στο πλαίσιο των Ελευθερίων της πόλης. Είναι από  τις λίγες φορές που οι τοπικοί φορείς και οι καλλιτέχνες των δυο γειτονικών πόλεων ενώνουν τις καλλιτεχνικές δυνάμεις και ανησυχίες τους παρουσιάζοντας μια σημαντική εικαστική εκδήλωση με τον γενικότερα τίτλο «DRAMA – KAVALA ARTWALK 2018». Στην Καβάλα τα εγκαίνια της έκθεσης θα γίνουν στις 4 Μαΐου 2018 στη Δημοτική Καπναποθήκης από τους δημάρχους Καβάλας και Δράμας. Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι τις 11 Μαΐου. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.625,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος Εβριτών Καβάλας διοργανώνουν εκδήλωση παρουσίασης βιβλίου στις 3 Μαΐου 2018 στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας. Πρόκειται για το βιβλίο του Εβρίτη συγγραφέα Θοδωρή Παπαθεοδώρου με θέμα «Γυναίκες της Μικρής Πατρίδας». Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 368,00 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στις εκδηλώσεις μνήμης για τη γενοκτονία του ποντιακού Ελληνισμού που διοργανώνουν οι ποντιακοί σύλλογοι του νομού Καβάλας στις 18 Μαΐου 2018.Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.667,20 € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Γ.Π.Σ. Δόξα Αμυγδαλεώνα συνδιοργανώνουν το ετήσιο τουρνουά ποδοσφαίρου μικρών ηλικιών που θα πραγματοποιηθεί στις 6 Μαΐου 2018. Στο τουρνουά θα συμμετάσχουν συνολικά 300 παιδιά ηλικίας από 6 έως 10 ετών από 22 ποδοσφαιρικές ομάδες της Καβάλας και της ευρύτερης περιοχής της ανατολικής Μακεδονίας. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω αθλητική εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.269,10   € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας και το Σωματείο Ρωσοελληνικής Κουλτούρας που εδρεύει στην Καβάλα στο πλαίσιο της διατήρησης και προβολής της ρωσικής παράδοσης και τιμώντας τους πεσόντες του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου συνδιοργανώνουν ανοιχτή εκδήλωση μνήμης στις 9 Μαΐου 2018 στο πάρκο Φαλήρου. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 1.411,76 €.

*Ο Δήμος Καβάλας και η Ελληνική Αντικαρκινική Εταιρεία συνδιοργανώνουν ενημερωτική εκδήλωση για την πραγματοποίηση μαστογραφιών ελέγχων από την Κινητή Μονάδα Μαστογράφου της Ε.Α.Ε. της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας. Η κινητή μονάδα θα βρίσκεται στην Καβάλα στις 14 και 15 Μαΐου 2018 και θα πραγματοποιεί δωρεάν μαστογραφίες σε γυναίκες που το επιθυμούν μέσα στο πλαίσιο της πρόληψης του καρκίνου του μαστού. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 822,00  € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

* Ο Δήμος Καβάλας και ο Σύλλογος Εθελοντών κατά του καρκίνου συνδιοργανώνουν μουσική εκδήλωση στις 12 Μαΐου 2018 στο αμφιθέατρο της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Στην εκδήλωση θα συμμετάσχουν παιδιά των ωδείων της πόλης μας και στόχο έχει να στηρίξει το εθελοντικό έργο του Συλλόγου. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 390,00  € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας  αναγνωρίζοντας την προσφορά  του αείμνηστου Χρήστου Μπάτση στη διάδοση του ποδοσφαίρου και στη δημιουργία της τοπικής ομάδας του ΑΟΚ, στηρίζει τη διοργάνωση του ετήσιου ποδοσφαιρικού τουρνουά «Χρήστος Μπάτσης» που διοργανώνει ο ΑΟΚ στις 5 και 6 Μάιου Μαΐου στο «Άνθη Καραγιάννη».  Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω αθλητική διοργάνωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 2.989,50   € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο ΟΘΑΚ συνδιοργανώνουν στις 6 Μαΐου 2018 στο Κλειστό Δημοτικό Κολυμβητήριο της Καβάλας το ετήσιο τουρνουά των τμημάτων ακαδημιών με τη συμμετοχή 500 παιδιών από ομάδες της ανατολικής Μακεδονίας. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω αθλητική διοργάνωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των 569,50   € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

*Ο Δήμος Καβάλας και ο Φυσιολατρικός Όμιλος Καβάλας διοργανώνουν στις 6 Μαΐου 2018 ανοιχτή γιορτή αφιερωμένη στην «Άνοιξη» στο χώρο του εντευκτηρίου του ΦΟΚ. Το μεγαλύτερος μέρος της φετινής γιορτής περιλαμβάνει δραστηριότητες για παιδιά με στόχο να έρθουν πιο κοντά στη φύση για το λόγο αυτό θα υπάρχει και συνεργασία με το 4ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων. Το κόστος συμμετοχής του Δήμου Καβάλας στην παραπάνω εκδήλωση ανέρχεται στο συνολικό ποσό των  1390,00   € συμπεριλαμβανομένου ΦΠΑ.

 

Διαβάστε επίσης