μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

 μικρά πρωινά από τον Νίκο Γενικόπουλο

Δυστυχώς (ή μήπως ευτυχώς;) η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα δεν έχει συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας. Η εκτόνωση θα συνεχιστεί αλλά εκτός αιθούσης. Τα θέματα στην τοπική επικαιρότητα θα συνεχίσουν να υπάρχουν μα δεν θα είναι του Δήμου. Αυτά την ερχόμενη εβδομάδα. Μέχρι τότε … «προπόνηση» και υπομονή.

 

Η εβδομάδα που ξεκινά σήμερα θα έχει μπόλικο κρύο. Με καθαρό τον ουρανό και αρκετά δυνατό – το μεσημέρι- τον ήλιο. Μια κατάσταση και ξαστεριάς, η οποία άριστα γνωρίζουμε ότι ρίχνει περισσότερο το θερμόμετρο. Υπομονή. Χειμώνας είναι και θα περάσει. Αλλού κυριολεκτικά κι αλλού μεταφορικά.

 

Στις βασιλόπιτες του τριήμερου πήγε πολύς κόσμος. Απλός κόσμος. Πολίτες, δημότες κτλ. Με τη συμμετοχή του φάνηκε να στηρίζει συλλόγους και σωματεία. Οι πρόεδροι και τα διοικητικά συμβούλια το χάρηκαν. Ο ρόλος των διοικούντων αναβαθμίστηκε κι άπαντες είναι έτοιμοι για νέες παρεμβάσεις σε όσα συμβαίνουν τόσο στην πόλη όσο και στον υπόλοιπο νομό.

 

Το διαφορετικό το διαβάζουμε να ετοιμάζεται στη Χρυσούπολη. Εκεί θα κόψουν όλοι μαζί τη βασιλόπιτα τους οι σύλλογοι της περιοχής. Στη σχετική ανακοίνωση αναφέρονται 25 σύλλογοι από τη Χρυσούπολη και τα διπλανά παραδιπλανά χωριά. Την προσεχή Κυριακή το πρωί στην δημοτική αίθουσα.

 

Ο συμπολίτης γιατρός Μιχάλης Σωτηρόπουλος είναι από αυτούς που θυμώνουν με τα επιχειρούμενα «παράθυρα» στον αντικαπνιστικό νόμο, την προσπάθεια αλλαγής προς το ηπιότερο της νέας αυστηρής νομοθεσίας. Γράφει σχετικά: « Επειδή πολλοί φίλοι νομίζουν ότι έχουν φοβερά επιχειρήματα εναντίον του αντικαπνιστικού νόμου, ένα έχω να πω: καλά μου παιδιά, όταν οι γιατροί επιμένουν σε κάτι, καλό θα είναι να σκάσετε και να το σκεφτείτε καλύτερα».

 

Κι άλλη εκδήλωση προετοιμάζει ο Όμιλος προβληματισμού για την Καβάλα του κ. Γιάννη Εριφυλλίδη. Η μουσική εκδήλωση με τζαζ προετοιμάζεται να γίνει στη Νέα Καρβάλη. Αυτή η εβδομάδα άλλωστε θα έχει μπόλικη Νέα Καρβάλη λόγω της επικείμενης γιορτής του Αγίου Γρηγορίου.

 

Αύριο επιχείρηση συμφιλίωσης ανάμεσα σε ΒΦΛ και σωματείο. Θα γίνει στο Υπουργείο Εργασίας. Μεθαύριο το απόγευμα επιχείρηση συμφιλίωσης Δέμπα- Παναγιωτίδη. Η συνάντηση στο Επιμελητήριο ετοιμάζεται με παρόντες όλους τους εκλεγμένους με την ίδια παράταξη. Για την Τετάρτη το απόγευμα μετατέθηκε η σύσκεψη για τα πλευρικά διόδια στο γραφείο του Κώστα Αντωνιάδη. Το Επιμελητήριο είναι έτοιμο να αναλάβει τα έξοδα για αγωγές επαγγελματιών σε βάρος της Εγνατίας Οδού ΑΕ.

 

Γιόρταζε χθες ο Μακάριος Λαζαρίδης. Του ευχήθηκαν πολλοί και διάφοροι. Αφού βρέθηκε σε ορισμένες εκδηλώσεις το πρωί, το μεσημέρι είχε ανοιχτό το γραφείο του για αυτούς που ήθελαν να του ευχηθούν από κοντά. Της ευκαιρίας επωφελήθηκε αρκετός κόσμος. Επώνυμοι κι ανώνυμοι.

 

Μισά μισά ήταν τα μαγαζιά που λειτούργησαν ή δεν λειτούργησαν χθες. Πέραν των μικρομεσαίων, υπήρξαν αρκετές «αλυσίδες» και μεγάλες εταιρίες που ξάφνιασαν αφού ειδικά τη χθεσινή Κυριακή προτίμησαν να μην λειτουργήσουν. Γενικά οι πρώτες μέρες των εκπτώσεων στην αγορά της Καβάλας δεν πάνε καθόλου καλά. Υπό αυτές τις συνθήκες που να βρεις κουράγιο να ανοίξεις την Κυριακή…

 

Μήπως έχει είδηση για τα μετωπικά διόδια ο κ. Γιάννης Πασχαλίδης; Το κείμενο του εμμέσως πλην σαφώς κάνει λόγο για μεταφορά τους εκτός Παράκαμψης! Γράφει ο βουλευτής: «Ο κ. Καραγιάννης (Δ. Σύμβουλος της Εγνατίας Οδού) με ενημέρωσε οτι: 1ον) η Εγνατία Οδός ΑΕ θα ανοίξει τον δρόμο άμεσα προσδιορίζοντας κατηγορηματικά ότι αυτό θα γίνει στις 24 Ιανουαρίου και το αργότερο μέχρι 30 Ιανουαρίου (λόγω τεχνικών θεμάτων) και 2ον) τα μετωπικά διόδια της Εγνατίας θα κατασκευαστούν στην χιλιομετρική θέση 479,300 μετά την παράκαμψη».

 

Μετά από μακρά απουσία από την Καβάλα λόγω υπουργικών υποχρεώσεων, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ήταν το Σαββατοκύριακο στην πόλη. Στις βασιλόπιτες δεν πήγε. Με καλή παρέα βρέθηκε το βράδυ του Σαββάτου στο «Κουτούκι του Σαρρή» όπου σύμφωνα με πληροφορίες το μενού είχε κυνήγι. Αγριογούρουνο. Αισθητή έκανε την παρουσία του ο Δήμος Παγγαίου με παρόντες τους Αναστασιάδη- Μποσμπότη- Πριονίδη. Στην ίδια παρέα ήταν ο Κώστας Τζώτζος αλλά και ο Αστυνομικός Διευθυντής κ. Καραμανλής.

 

Η νέα πρόεδρος του Κέντρου Κοινωνικής Πρόνοιας της ΑΜΘ έκανε εισήγηση και το διοικητικό συμβούλιο την αποδέχθηκε. Αντικαταστάθηκε η προϊστάμενη και υπεύθυνη για τη λειτουργία της Παιδόπολης. Αν και η εισήγηση ισχυρίζονταν το αντίθετο, η αλλαγή έγινε μάλλον χωρίς να υπάρχει ουσιαστικός λόγος.

 

Από τις άδειες που εκδίδει συνεχώς η Πολεοδομία Καβάλας μαθαίνουμε για μία ακόμη τουριστική επένδυση. Ντόπιος οικοπεδούχος στο Παληό θα κατασκευάσει 7 ενοικιαζόμενα διαμερίσματα με υπόγειο και πισίνα. Το οικόπεδο δεν είναι κοντά στη θάλασσα.

 


 

Επιστολή της Αναστασίας Ιωσηφίδου

 

Κύριε Γενικόπουλε. Αναφερόμενη σε όσα γράφτηκαν και ειπώθηκαν από εσάς , τόσο στην στήλη σας Μικρό Πρωινά  όσο και στον ραδιοφωνικό σας σταθμό , σχετικά με το αποθεματικό της Δημωφέλεια και την αποζημίωση από τον ΟΛΚ , θα ήθελα να κάνω τις παρακάτω παρατηρήσεις:

  1. Γράφετε , ότι από τις δηλώσεις μου συμπεραίνει κανείς ότι το αποθεματικό χρόνια τώρα μειώνεται , ενώ από την ανακοίνωση που εξέδωσα αποδεικνύεται με έγγραφα στοιχεία που δεν χωρούν αμφισβήτηση , πως σε αντίθεση με τους προκατόχους μου , παρέδωσα ισόποσο αποθεματικό με αυτό που παρέλαβα. Μάλιστα αυτό θα ήταν μεγαλύτερο εάν από της εκλογής του κ. Μουριάδη μέχρι την ημέρα που παρέδωσα , ο δήμος Καβάλας δεν σταματούσε τις καταβολές προς την επιχείρηση , που για το διάστημα αυτό ανέρχονταν στις 317.000 Ευρώ!
  2. Σχολιάσατε , πως είχα δήθεν δηλώσει ότι η αποζημίωση που λάβαμε από τον ΟΛΚ θα χρησιμοποιούνταν για την ανέγερση κλειστού γυμναστηρίου και ότι το ποσό αυτό “εξαυλωθηκε ”  . Θα ήθελα λοιπόν να σας θυμίσω ότι με την ανάληψη του ποσού από τους λογαριασμούς του ΟΛΚ , στις 24/10/2016 εξέδωσα ανακοίνωση με την οποία δήλωσα ότι το ποσό “δεν θα θησαυριστεί στα ταμεία της επιχείρησης αλλά θα διατεθεί για τους αναπτυξιακούς σκοπούς της ” , όπερ και εγένετο. Σε συνέντευξη μάλιστα που σας παραχώρησα πριν από λίγες ημέρες , σας δήλωσα αναλυτικά ότι τα χρήματα αυτά,  δόθηκαν για την αναβάθμιση του Πηλοθεραπευτηρίου και  της δημοτικής  αγοράς , την αγορά ακινήτων, την νομική κατοχύρωση και αξιοποίηση του Εσκή Καπού, την εκπόνηση μελετών για την υλοποίηση επενδύσεων καθώς και για υποχρεώσεις από δικαστικές  αποφάσεις που αφορούσαν περιόδους προκατόχων μου και όχι βεβαίως στην διοργάνωση εκδηλώσεων όπως εσφαλμένα, θέλω να πιστεύω   , αναφέρετε. Άλλωστε αφενός οι αθλητικοί χώροι δεν ανήκουν στους σκοπούς και τις αρμοδιότητες της Δημωφέλεια και αφετέρου με το ποσό της αποζημίωσης , ούτε οι απαραίτητες προεργασίες και μελέτες δεν θα μπορούσαν να καλυφθούν. Θα παρακαλούσα για λόγους δημοσιογραφικής δεοντολογίας να δημοσιεύσετε το κείμενο αυτό στη στήλη σας Μικρά Πρωινά

 

Διαβάστε επίσης