Σημεία και Τέρατα

 Σημεία και Τέρατα

 

Γράφει ο Θόδωρος Θεοδωρίδης


Μόνο καλά λόγια ακούμε για την νέα πρόεδρο της δημοκρατίας την κ. Κατερίνα Σακεραλλοπούλου. Από πολλούς τονίζεται ως θετικό το γεγονός ότι δεν προέρχεται από το πολιτικό κατεστημένο της χώρας. Ναι αλλά ας μη ξεχνάμε ότι προέρχεται από ένα άλλο κατεστημένο που καμιά φορά είναι ισχυρότερο και από αυτό το πολιτικό. Προέρχεται από το κατεστημένο της δικαστικής εξουσίας αφού και ο πατέρας της υπήρξε αντιπρόεδρος του Αρείου Πάγου και συμμετείχε μάλιστα στη δίκη Κοσκωτά με κατηγορούμενο τον Ανδρέα Παπανδρέου. Συνεπώς και υπ’ αυτήν την έννοια τα τζάκια κυβερνούν τη χώρα από την εποχή της ανεξαρτησίας της.


Εδώ και μερικά χρόνια που το υπεραστικό ΚΤΕΛ Καβάλας καθιέρωσε το δρομολόγιο προς το αεροδρόμιο της Καβάλας όταν έχει πτήσεις προς την Αθήνα, η κίνηση δεν είναι ιδιαίτερα μεγάλη. Θα μπορούσαμε μάλιστα να πούμε ότι είναι μάλλον μικρή.

Ωστόσο οι άνθρωποι του ΚΤΕΛ επιμένουν και κρατούν αυτό το δρομολόγιο που το πιθανότερο είναι όχι μόνον να μην τους αφήνει κέρδος αλλά να «μπαίνουν και μέσα».

Είναι λοιπόν απαραίτητο να προβάλλουμε αυτή την ενέργεια του υπεραστικού ΚΤΕΛ που στην προκειμένη περίπτωση (αλλά και σε άλλες περιπτώσεις) οι άνθρωποί του νιώθουν ότι πέρα από την επιδίωξη του κέρδους, όπως έχουν όλες οι επιχειρήσεις, επιτελούν και ένα κοινωνικό έργο. Μακάρι να το έκαναν και άλλες εταιρίες που δραστηριοποιούνται στις συγκοινωνίες


Ποιος πλήρωσε το λογαριασμό στην εκδήλωση για την κοπή της πίτας της δημοτικής παράταξης «Σύγχρονος Δήμος» του δημάρχου Θόδωρου Μουριάδη, που έγινε την Κυριακή που μας πέρασε στο «Μετά τις Δέκα»;

Το ποσό που ξεπερνούσε τα 300 ευρώ επιβαρύνθηκαν όσοι από τους παρευρισκόμενους έχουν τοποθετηθεί σε κάποιες θέσεις διοίκησης και λαμβάνουν κάποια αντιμισθία (αντιδήμαρχοι, πρόεδροι νομικών προσώπων του Δήμου κ.ά.).

Και επειδή όλοι αυτοί οι άνθρωποι ήταν αρκετοί εκείνη τη βραδιά, το ποσό μοιράστηκε, δεν παραπονέθηκε κανείς και πέρασαν όλοι μια χαρά.


Πραγματικά τα αυτοκίνητα της Αστυνομικής Διεύθυνσης Καβάλας είναι όλα σαράβαλα και ήταν μεγάλη ανάγκη να αντικατασταθούν. Ο Μακάριος Λαζαρίδης ανακοίνωσε ότι θα έρθουν για τις ανάγκες της τοπικής Αστυνομίας έξι καινούρια οχήματα. Καλά είναι κι αυτά όμως δεν αρκούν. Χρειάζονται τουλάχιστον τα διπλάσια και κυρίως η Αστυνομική Διεύθυνση Καβάλας χρειάζεται προσωπικό. Ελλάδα δεν είναι μόνον η Αθήνα όπου πρόσφατα βγήκαν στους δρόμους 1200 νέοι αστυνομικοί με τις μηχανές τους. Και στην επαρχία υπάρχουν ανάγκες σε προσωπικό και θα πρέπει η κυβέρνηση να φροντίσει και γι’ αυτό.

Προσωπικό βέβαια χρειάζεται όλος ο δημόσιος τομέας και κυρίως τα πιο ευαίσθητα κομμάτια του όπως τα σχολεία και τα νοσοκομεία. Ιδίως στα νοσοκομεία η κατάσταση είναι δραματική αφού οι ελλείψεις τόσο σε ιατρικό όσο και σε νοσηλευτικό προσωπικό είναι πολύ μεγάλες. Να δούμε αν θα υπάρξει κάποια φροντίδα και προς αυτή την κατεύθυνση.


Συναντήθηκαν χθες οι big 4 για να σώσουν, λέει, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Ποιοι; Αυτοί οι ίδιοι δηλαδή που το έφεραν σ’ αυτά τα χάλια. Δεκάδες μπράβοι έξω από το ξενοδοχείο, τεθωρακισμένα αυτοκίνητα, συνοδευτικά οχήματα κ.λ.π. Δεν ξέρω αν ήταν και ακροβολισμένοι ελεύθεροι σκοπευτές στις ταράτσες των κτηρίων της πλατείας Συντάγματος. Εντάξει τώρα ησυχάσαμε…

Διαβάστε επίσης