• 24 Απριλίου 2024,

1η Φεβρουαρίου αρχίζει δρομολόγια το υδροπτέρυγο

 1η Φεβρουαρίου αρχίζει δρομολόγια το υδροπτέρυγο

Τις ημέρες των εορτών που βρισκόταν στην Καβάλα ο βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου ρωτήθηκε πολλές φορές, από δημοσιογράφους και πολίτες, αναφορικά με τα δρομολόγια του υδροπτέρυγου που ακόμη δεν έχουν αρχίσει. Ο κ. Παπαφιλίππου έδινε παντού σταθερά την ίδια απάντηση, ότι η καθυστέρηση οφείλεται στην πλοιοκτήτρια εταιρεία.

Το γεγονός επιβεβαιώνεται. Οι εκπρόσωποι της εταιρείας έχουν ήδη ανακοινώσει ότι τα δρομολόγια του υδροπτέρυγου θα αρχίσουν την 1η Φεβρουαρίου. Το υδροπτέρυγο παραμένει δεμένο στο επιβατικό λιμάνι «Απόστολος Παύλος» και μπροστά από το κτήριο του τελωνείου. Σύμφωνα με το θετικό σενάριο, σε είκοσι περίπου ημέρες θα αρχίσουν επιτέλους τα δρομολόγια και φυσικά θα συνεχιστούν για όλο το υπόλοιπο διάστημα του έτους.

Από πηγές προσκείμενες στο υπουργείο πληροφορούμαστε ότι για την έγκριση των δρομολογίων και την έναρξη τους το κράτος ζήτησε από την εταιρεία φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα. Επειδή η πλοιοκτήτρια εταιρεία εδρεύει στο Λονδίνο, διευκρίνισε ότι οι αγγλικές υπηρεσίες δεν εκδίδουν παρόμοια έγγραφα. Το υπουργείο φέρεται να ζήτησε ως αντικατάσταση της φορολογικής & ασφαλιστικής ενημερότητας μια βεβαίωση από την αρμόδια αγγλική αρχή, ότι δεν εκδίδει ανάλογα με τα προαναφερόμενα έγγραφα.

Υποτίθεται επομένως ότι η βεβαίωση της αγγλικής αρχής θα προσκομισθεί έγκαιρα στο υπουργείο προκειμένου να τηρηθεί το αρχικό χρονοδιάγραμμα και τα δρομολόγια να αρχίσουν την 1η Φεβρουαρίου. Εδώ και πολλούς μήνες η εταιρεία προσπαθεί για την έναρξη των δρομολογίων ωστόσο δεν το επιτυγχάνει. Το προαναφερόμενο πρόβλημα φαίνεται πως θα είναι το τελευταίο.

 

Διαβάστε επίσης