• 25 Απριλίου 2024,

Κακοκαιρία: Οι ενδιαφέρουσες δηλώσεις Κουνάκου – Καλαντζή

 Κακοκαιρία: Οι ενδιαφέρουσες δηλώσεις Κουνάκου – Καλαντζή

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ συνεχίστηκε χθες η συζήτηση για όσα έγιναν αλλά και όσα δεν έγιναν στην Καβάλα και γενικότερα στην περιφερειακή ενότητα την Τετάρτη, ημέρα εκδήλωσης ενός δύσκολου κύματος κακοκαιρίας. Οι πλέον ενδιαφέρουσες δηλώσεις έγιναν από τον πρώην βουλευτή Γιώργο Καλαντζή και τον υπηρεσιακό παράγοντα της Π.Ε. Καβάλας Κώστα Κουνάκο. Υπενθυμίζεται, ότι ο κ. Κουνάκος έχει εκδηλώσει την πρόθεσή του να είναι υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας στις δημοτικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου.

Στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ αρχικά μίλησε ο αντιδήμαρχος Ανέστης Τσουρουκίδης, επιρρίπτοντας ευθύνες στους πολίτες οι οποίοι κινήθηκαν ταυτόχρονα προς τα σπίτια τους. Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα τα ακινητοποιημένα αυτοκίνητά τους να μπλοκάρουν τους κεντρικούς δρόμους. Δήλωσε επίσης ότι σ’ αυτό συνετέλεσε η άδεια που δόθηκε στους δημοσίους υπαλλήλους ώστε να αποχωρήσουν πρόωρα από τις υπηρεσίες τους το μεσημέρι της Τετάρτης.

Ο κ. Τσουρουκίδης εξήγησε ότι τρία οχήματα του Δήμου Καβάλας βρισκόταν σε «θέσεις μάχης» στην περιοχή του νοσοκομείου, του ΕΚΑΒ και του Αγίου Σίλα. Ωστόσο, τρεις αλατιέρες που χρειάστηκε να επέμβουν στο κέντρο της πόλης περίμεναν στο γκαράζ του δήμου, πίσω από το δημοτικό κοιμητήριο. Για το γεγονός ότι καθυστέρησαν να φτάσουν στα σημεία όπου έπρεπε να ρίξουν αλάτι, ο κ. Τσουρουκίδης δήλωσε ότι δεν ευθυνόταν ο Δήμος Καβάλας αλλά οι μπλοκαρισμένοι δρόμοι από τους οδηγούς πολίτες.

Ο αντιδήμαρχος δήλωσε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ότι ο Δήμος Καβάλας έδωσε μεγάλη προτεραιότητα στην πόλη με αποτέλεσμα να μην τακτοποιηθούν εγκαίρως τα προβλήματα των δημοτικών διαμερισμάτων. Επέμενε πάντως να εμφανίζεται ικανοποιημένος από την αντίδραση του Δήμου Καβάλας κατά τις δύσκολες ώρες της κακοκαιρίας, το μεσημέρι της Τετάρτης.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Γιώργος Καλαντζής σημείωσε: «Υπήρξε πρόβλημα. Ο Δήμος Καβάλας οφείλει να ζητήσει συγνώμη. Αλλά τώρα προέχει να λυθούν τα προβλήματα που δημιουργήθηκαν από την κακοκαιρία».

Ο Κώστας Κουνάκος ισχυρίστηκε ότι το προσωπικό και τα οχήματα της περιφερειακής ενότητας Καβάλας διατήρησαν ανοικτό το δρόμο του Αγίου Σίλα. Δεν αρνήθηκε ότι παρατηρήθηκαν προβλήματα σε άλλους δρόμους, αρμοδιότητας της Π.Ε. Καβάλας, όπως στο δρόμο προς Αμυγδαλεώνα, προς Πολύστυλο και προς Κρηνίδες.

Σύμφωνα με τον κ. Κουνάκο, το προσωπικό της Π.Ε. Καβάλας βοήθησε τον Δήμο Καβάλας αν και δεν ήταν υποχρεωμένο. Εμείς δεν ταλαιπωρήσαμε τον κόσμο, τόνισε με νόημα ο κ. Κουνάκος, αφήνοντας αιχμές για την στάση που τήρησε η δημοτική αρχή. Πρότεινε δε ο Δήμος Καβάλας σε ανάλογες περιπτώσεις να ενισχύει τον εξοπλισμό και τα οχήματά του, μισθώνοντας οχήματα ιδιωτών. Όπως άλλωστε πράττει η περιφερειακή ενότητα και άλλοι δήμοι της χώρας, επεσήμανε χαρακτηριστικά.

Ο Βαγγέλης Παππάς που μετείχε στην ίδια συζήτηση, θύμισε ότι η παράταξή του μετά τα γεγονότα της «Αριάδνης» τον Ιανουάριο του 2017 κατέθεσε προτάσεις στη διοίκηση του δήμου, αυτές ωστόσο δεν υλοποιήθηκαν. Αναφερόμενος στον αντιδήμαρχος Ανέστη Τσουρουκίδης ο Βαγγέλης Παππάς δήλωσε με νόημα: «Ο Τσουρουκίδης πρέπει να ακούει».

 

******

Διαβάστε επίσης