2 χρόνια φυλάκιση και 5.000 πρόστιμο σε αγρότη που πυροβόλησε αδέσποτα σκυλιά

 2 χρόνια φυλάκιση και 5.000 πρόστιμο σε αγρότη που πυροβόλησε αδέσποτα σκυλιά

Βαριά ποινή επέβαλε χθες το Τριμελές Καβάλας σε αγρότη, κάτοικο χωριού της ΔΕ Φιλίππων, ο οποίος ήταν κατηγορούμενος για κακοποίηση ζώου συντροφιάς.

Η ακροαματική διαδικασία διήρκεσε μία περίπου ώρα, σε αυτήν έκανε παράσταση πολιτικής αγωγής όπως προβλέπεται ο φιλοζωικός σύλλογος «Αίσωπος» της Καβάλας. Το δικαστήριο έκρινε ένοχο τον κατηγορούμενο στον οποίο επέβαλε ποινή φυλάκισης 2 ετών και χρηματική ποινή 5.000 ευρώ. Όλα αυτά με 3ετή αναστολή. Ο κατηγορούμενος άσκησε έφεση.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο τον Γενάρη και τον Φλεβάρη του 2017 κι ενώ ήταν σπίτι του πυροβόλησε με αεροβόλο όπλο δύο αδέσποτα σκυλιά που συνήθως ήταν δίπλα στην οικία του.

Τουλάχιστον το ένα το τραυμάτισε στο πόδι.

Τα περιστατικά έγιναν μπροστά σε γείτονα. Αυτός τα κατήγγειλε αμέσως. Συνέπεια της καταγγελίας του γείτονα να κινηθεί η αυτόφωρη διαδικασία. Ο κατηγορούμενος όχι μόνο συνελήφθη αλλά στο σπίτι του -μετά από εισαγγελική έρευνα- βρέθηκε το όπλο που χρησιμοποίησε. Το οποίο κατασχέθηκε. Η υπόθεση δικάστηκε χθες πρώτη φορά.

Ο γείτονας περιέγραψε αναλυτικά τα περιστατικά κι έπεισε την Εισαγγελέα και τους δικαστές. Το ίδιο κι δεύτερος μάρτυρας, κτηνοτρόφος. Αυτός ισχυρίστηκε ότι είχε άμεση ενημέρωση από τον πρώτο μάρτυρα (τον γείτονα). Μάρτυρας υπεράσπισης κατέθεσε ο γιος του κατηγορούμενου.

Στην απολογία του ο αγρότης ήταν κατηγορηματικός ότι δεν πυροβόλησε ποτέ κανένα αδέσποτο σκυλί.

Επέμενε ότι όλα έγιναν για λόγους αντεκδίκησης αφού με τον κτηνοτρόφο είχε διαφορές και άλλες δικαστικές εκκρεμότητες. Τα ίδια προσπάθησε να ισχυριστεί και για τον βασικό μάρτυρα κατηγορίας. Ωστόσο παραδέχθηκε ότι είχε το αεροβόλο αλλά όπως είπε το χρησιμοποιούσε για να διώχνει τα πουλιά που επιτίθονταν στις κότες του!

Η άποψη που παρουσίασε στην αγόρευση της η συνήγορος υπεράσπισης στηρίζονταν σε υποτιθέμενες διαφορές του πελάτη της με τους καταγγέλλοντες. Ωστόσο η πρόταση της κ. Εισαγγελέως ήταν ξεκάθαρη αφού όπως δήλωσε πείστηκε για το αληθές των περιστατικών.

Υπάρχει και αυτόπτης μάρτυρας, ισχυρίστηκε. «Προσοχή, αυτές οι υποθέσεις γίνονται κακούργημα» προειδοποίησε τον κατηγορούμενο ο Πρόεδρος του δικαστηρίου.

Σε άλλη υπόθεση του Τριμελούς Καβάλας καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών με αναστολή ανήλικη Ρουμάνα. Το Καλοκαίρι του 2018 μαζί με φίλους της, επίσης Ρουμάνους, έκαναν έρανο στο κέντρο της πόλης προσποιούμενοι τους κωφάλαλους.

Βρέθηκαν κοντά στο Διοικητήριο όπου έγιναν αντιληπτοί από τη διοίκηση του συλλόγου ΑμΕΑ. Αυτοί ενημέρωσαν την ομάδα Δίας με αποτέλεσμα να γίνουν συλλήψεις. Η έρευνα απέδειξε ότι επρόκειτο για απάτη.

Η υπόθεση για την ανήλικη διαχωρίστηκε και δικάστηκε χθες χωριστά από τους ίδιους δράστες. Επειδή έχει απελαθεί, δεν παραβρέθηκε στο δικαστήριο.

Διαβάστε επίσης