Κι άλλη στήριξη στην οικονομία ζητά ο Γιάννης Προμούσας

 Κι άλλη στήριξη στην οικονομία ζητά ο Γιάννης Προμούσας

Ο συμπολίτης φοροτεχνικός λογιστής Γιάννης Προμούσας μίλησε στην Πρωινή για τα δεδομένα της αγοράς και την εξυπηρέτηση των πολιτών στην εφορία Καβάλας.

Η υπηρεσία ανακοίνωσε την Τετάρτη ότι θα εξυπηρετεί μόνο μετά από ραντεβού καθώς επανέρχεται σε πιο αυστηρά μέτρα πρόληψης του κορωνοϊού. Σύμφωνα με τον Γιάννη Προμούσα ίδια ακριβώς διαδικασία ισχύει και για τον ΕΦΚΑ- πρώην ΤΕΒΕ Καβάλας.

Ο κ. Προμούσας βλέπει ότι βελτιώνονται συνεχώς οι υπηρεσίες που παρέχονται από απόσταση και φέρνει ως παράδειγμα την ακόμα καλύτερη λειτουργία της ιστοσελίδας gov.gr. «Τα πιο πολλά πράγματα μπορείς πλέον να τα κάνεις μέσω διαδικτύου» σημειώνει για την εξυπηρέτηση των πολιτών στις υπηρεσίες του δημοσίου και του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Τι όμως συμβαίνει στην αγορά της Καβάλας;

Τα σχόλια του Γιάννη Προμούσα είναι τα εξής: «Πρόκειται για μια κατάσταση πολύ δύσκολη. Η οποία έχει την αφετηρία της στο ότι δεν πήγε καλά ο τουρισμός. Σαν μία αλυσίδα οι συνέπειες αυτού του αρχικού γεγονότος επηρεάζουν όλο και περισσότερους. Εκτιμώ ότι σύντομα θα επηρεαστεί και η εστίαση που τα πήγε καλύτερα το καλοκαίρι. Όμως η αλλαγή του καιρού μαζί με την αύξηση των κρουσμάτων θα επηρεάσουν και αυτά τα καταστήματα. Χρειάζεται κι άλλη στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών.

Σίγουρα πρέπει να υπάρξουν κι άλλα μέτρα. Άμεσα μέτρα. Όπως για παράδειγμα αυτά που υποσχέθηκε επισκεπτόμενος τη Θεσσαλονίκη τις ημέρες της Διεθνούς Έκθεσης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης».

 

Διαβάστε επίσης