Προετοιμασία της Καβάλας για το restart της κρουαζιέρας

 Προετοιμασία της Καβάλας για το restart της κρουαζιέρας

Το μεσημέρι της Πέμπτης πραγματοποιήθηκε συνάντηση για τον τουρισμό κρουαζιέρας στην Καβάλα, η οποία φιλοξενήθηκε στο χώρο της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια».

Οι τοπικοί φορείς που εμπλέκονται στο αντικείμενο της κρουαζιέρας οριστικοποιούν τη μεταξύ τους συνεργασία. Επιμελητήριο- Δημωφέλεια και Οργανισμός Λιμένα.

Έχουν προσκαλέσει και θα έχουν σύμβουλο τους τον Γιάννη Μπρα, έναν άνθρωπο που ασχολείται με τον τουρισμό κρουαζιέρας. Δούλεψε όλα τα προηγούμενα χρόνια, με αξιοπρόσεκτα -όπως ισχυρίζονται οι τοπικοί φορείς- αποτελέσματα στο λιμάνι του Ηρακλείου. Της Κρήτης γενικότερα.

Ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης «Δημωφέλεια» Τάκης Αγγελίδης, η διευθύνουσα σύμβουλος του Οργανισμού Λιμένα Άννα Θυσιάδου ,ο αντιπρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Νίκος Σουλίδης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας συμμετείχαν στη συνάντηση.

Πριν την παρουσίαση αυτής της πρότασης ο Τάκης Αγγελίδης είπε ότι στόχος είναι να αναδειχθεί ως προορισμός κρουαζιέρας η Καβάλα μέσα από τη συνεργασία, τη σύμπραξη των τοπικών φορέων. Αναφέρθηκε σε ένα στρατηγικό σχέδιο κρουαζιέρας το οποίο θα καταστήσει την πόλη της Καβάλας έτοιμη για το διάστημα του restart της κρουαζιέρας.

Ο Γιάννης Μπρας είπε στους δημοσιογράφους ότι η συνεργασία είναι πάντα μία σημαντική διαδικασία και αυτή στην παρούσα φάση περιλαμβάνει προετοιμασία για το ξεκίνημα της κρουαζιέρας. Μιας και όπως είπε η Καβάλα έχει προοπτική. Κατέθεσε σχέδιο τριετίας, με σύνθετες δράσεις ενώ κατέληξε λέγοντας ότι η Καβάλα Θα πρέπει να είναι έτοιμη στο ενδεχόμενο η κρουαζιέρα να επανέλθει στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο από το καλοκαίρι του 2021. Ο Μάρκος Δέμπας είπε ότι η συνεργασία των τοπικών φορέων αποδεικνύει ότι μπορεί να γίνει για το κοινό καλό και μάλιστα ενισχύεται περαιτέρω με την εμπλοκή και ενός ειδικού συμβούλου. Αισιόδοξη και η Άννα Θυσιάδου, είπε ότι στόχος είναι να επανέλθει η Καβάλα εκεί που ήταν στην κρουαζιέρα. Εκεί που της αξίζει.

Διαβάστε επίσης