23 φοιτητές Erasmus στο ΤΕΙ ΑΜΘ

 23 φοιτητές Erasmus στο ΤΕΙ ΑΜΘ

Εκδήλωση θερμής υποδοχής πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο ΤΕΙ ΑΜΘ για 23 αλλοδαπούς φοιτητές του ιδρύματος που θα σπουδάσουν στην Καβάλα έως τον προσεχή Ιούνιο. Πρόκειται για 23 αγόρια και κορίτσια που έφτασαν στην Καβάλα από όλο τον κόσμο μέσω του γνωστού προγράμματος Erasmus. Το αρμόδιο τμήμα του ΤΕΙ και ο καθηγητής Δημήτρης Μαδυτινός συνάντησαν του φοιτητές για μια πρώτη γνωριμία ενώ στη συνέχεια οι σπουδαστές δήλωσαν τα μαθήματα τα οποία θα παρακολουθήσουν μέχρι την αναχώρησή τους από την Καβάλα.

Για πρώτη φορά οι φοιτητές δε σχετίζονται μόνο με τη σχολή διοίκησης επιχειρήσεων αλλά και τη ΣΤΕΦ. Το γεγονός δείχνει ότι μελλοντικά οι φοιτητές Erasmus στο ίδρυμα θα αυξηθούν. Κατά το διάστημα παραμονής τους στην Καβάλα θα καταλύσουν σε χώρου AirB&B, σε ξενοδοχεία της πόλης, ενώ κάποιοι λίγοι θα φιλοξενηθούν στις φοιτητικές εστίες. Οι περισσότεροι εκ των 23 σπουδαστών προέρχονται από βαλκανικά κράτη, δηλαδή τη Βουλγαρία και τη Ρουμανία. Υπάρχει επίσης φοιτητής από την Κίνα, την Μαρτινίκα και αρκετοί από τη Γερμανία.

Το ΤΕΙ ΑΜΘ προκειμένου να διευκολύνει την παρουσία των σπουδαστών στην πόλη μας φροντίζει προκειμένου να υπάρχει συνοδός ειδικά κατά την έναρξη του προγράμματος, ώστε να τους γνωρίσει την πόλη, να τους ξεναγήσει στη συνοικία της Παναγίας, ενώ θα επιχειρήσει να τους γνωρίσει και την ελληνική γλώσσα. Το ΤΕΙ ΑΜΘ πρωτοπορεί σε ανάλογα θέματα προγραμμάτων και φυσικά δεν είναι η πρώτη φορά που φιλοξενεί φοιτητές μέσω του Erasmus. Απλώς, η εμπειρία που αποκτά το ίδρυμα και η επιτυχία του εγχειρήματος κάθε χρόνο επηρεάζουν τις αφίξεις των σπουδαστών. Μέσω αντίστοιχου προγράμματος φοιτητές του ΤΕΙ ΑΜΘ σπουδάζουν σε διάφορα πανεπιστήμια του εξωτερικού και ειδικότερα της Κεντρικής Ευρώπης.

 

 

Διαβάστε επίσης