Αντίθετος στην αναγκαστική απαλλοτρίωση ο Δήμος Καβάλας

 Αντίθετος στην αναγκαστική απαλλοτρίωση ο Δήμος Καβάλας

Εκτάκτως συνεδρίασε χθες το μεσημέρι το δημοτικό συμβούλιο Καβάλας με κυριότερο θέμα στην ημερήσια διάταξη τις εξελίξεις που παρουσιάζει το τελευταίο διάστημα το έργο των διοδίων στην παράκαμψη. Λίγη ώρα πριν την έναρξη της συνεδριάσεως για το συγκεκριμένο θέμα μίλησε στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ η πρόεδρος της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ Αναστασία Ιωσηφίδου. Εξήγησε τα δεδομένα, υπενθύμισε ενέργειες της δημοτικής επιχείρησης και του Δήμου Καβάλας που ήδη προηγηθήκαν, προέβλεψε δε ότι η υπόθεση θα κριθεί από τη δικαιοσύνη σε ένα ικανό χρονικό διάστημα, όπως διευκρίνισε χαρακτηριστικά.

Η κ. Ιωσηφίδου, εκπροσωπώντας τον Δήμο Καβάλας, δηλώνει έτοιμη να παρουσιάσει όποτε χρειαστεί τα επιχειρήματα της πόλης και σε όποιο δικαστήριο θεωρηθεί σκόπιμο, με βασικό επιχείρημα την κατάρρευση της γέφυρας. Η κ. Ιωσηφίδου ειδικότερα θύμισε ότι ο Δήμος Καβάλας και η ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ διατύπωσαν γραπτώς τις αντιρρήσεις τους επί της πρωτοβουλίας του υπουργείου για τη συμπληρωματική αναγκαστική απαλλοτρίωση στο σημείο των διοδίων και για τη μελέτη περιβαλλοντικών επιπτώσεων, που στο μεταξύ εγκρίθηκε.

Ασκούμε όλα τα νόμιμα δικαιώματά μας, σημείωσε η κ. Ιωσηφίδου, συμπληρώνοντας ότι η Εγνατία Οδός ΑΕ δεν μπορεί να εισέλθει έτσι εύκολα στην έκταση της δημοτικής επιχείρησης την οποία κι έχει ανάγκη. Κατά την κ. Ιωσηφίδου η Εγνατία Οδός θέλει να απαλλοτριώσει την έκταση που στο παρελθόν καταπάτησε, προκειμένου όμως να γίνει αυτό θα πρέπει πρώτα να υπάρξει αποζημίωση της ΔΗΜΩΦΕΛΕΙΑ. Για να προκύψει αποζημίωση θα πρέπει να υπάρξει τίμημα και για να υπάρξει τίμημα, κατέληξε η κ. Ιωσηφίδου, πρέπει τα δικαστήρια να οριστικοποιήσουν την τιμή μονάδας βάσει της οποίας θα υπολογιστεί και θα καταβληθεί η αποζημίωση.

Γενικότερα, η κ. Ιωσηφίδου προέβλεψε ότι θα απαιτηθεί αρκετός χρόνος ακόμη ώστε να ξεπεραστούν γραφειοκρατικά και ουσιαστικά εμπόδια, αν και όπως φαίνεται ο Δήμος Καβάλας παραδέχεται πως τον πρώτο λόγο στην υπόθεση έχει η Εγνατία Οδός ΑΕ, λόγω στήριξης που παρέχουν στα σχέδιά της για τα διόδια το υπουργείο και το ΤΑΙΠΕΔ.

 

******

 

Διαβάστε επίσης