• 20 Απριλίου 2024,

Αρχίζει ομιλίες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

 Αρχίζει ομιλίες ο Νίκος Παναγιωτόπουλος

Την Παρασκευή 1η Μαρτίου θα αρχίσει τις ομιλίες του προς του Καβαλιώτες ο βουλευτής ΝΔ Νίκος Παναγιωτόπουλος. Την ανακοίνωση έκανε χθες προσωπικά, εξηγώντας ότι η πρώτη ομιλία του θα πραγματοποιηθεί στην πόλη της Καβάλας αλλά θα ακολουθήσουν και άλλες στην υπόλοιπη περιφερειακή ενότητα. Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος θέλει να επικοινωνήσει με τους πολίτες, με αφορμή τις εξελίξεις για το θέμα της Συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και προκειμένου να παρουσιάσει τις απόψεις του στο πλαίσιο γενικευμένης ανάλυσης αναφορικά με το μέλλον της χώρας.

Το πρωί της Παρασκευή στην ολομέλεια της βουλής ορίσθηκε προς συζήτηση η επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή, σχετικά με το κτηριακό πρόβλημα των ναυταθλητικών σωματείων ΝΟΚ και ΟΘΑΚ. Επί του συγκεκριμένου ζητήματος ο Νίκος Παναγιωτόπουλος παρατήρησε:

«Ορίστηκε για την Παρασκευή η συζήτηση για την επίκαιρη ερώτηση αφού ο χρόνος που έχουμε στη διάθεσή μας τελειώνει. Δεν είχα άλλη επιλογή. Η πρόταση που προωθεί ή φέρεται να προωθεί το υπουργείο δεν είναι η ιδανική, ωστόσο παραμένει μια πρόταση. Ελπίζω ότι η απάντηση που θα δοθεί στη βουλή από τον υπουργό να μας δώσει ένα στίγμα για το μέλλον.

Έθεσα την ερώτηση προκειμένου να κεντρίσω το ενδιαφέρον του Φώτη Κουβέλη. Θέλω να πιστεύω ότι μπορεί να γίνει κάτι ακόμη. Θέλουμε και αποτέλεσμα εκτός από τις καλές προθέσεις του υπουργού».

Ο Νίκος Παναγιωτόπουλος σχολίασε και άλλα θέματα της επικαιρότητας και κυρίως εκείνο που έχει σχέση με την ένταση μεταξύ του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου και του αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θόδωρου Μαρκόπουλου. Δήλωσε πως δεν του αρέσουν όσα γίνονται. Με τη διάσπαση, που υπάρχει όπως άφησε να εννοηθεί ο κ. Παναγιωτόπουλος, η ζωή όλων γίνεται δυσκολότερη.

Ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε στην ΠΡΩΙΝΗ ότι είχε προειδοποιήσει σχετικά, αλλά όπως διαπιστώνει και κατανοεί τώρα, οι προειδοποιήσεις του έπεσαν στο κενό. Προέβλεψε μάλιστα ότι η κατάσταση θα οδηγηθεί στα άκρα, καθώς εκτιμά ότι πρόκειται για έναν εμφύλιο ο οποίος πλήττει την παράταξη. «Ελπίζω και εύχομαι να πέσουν οι τόνοι», κατέληξε ο Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Αναφορικά με την πρόσφατη πρωτοβουλία της Νέας Δημοκρατίας να ανακοινώσει τη βουλευτική υποψηφιότητα του Μακάριου Λαζαρίδη, ο κ. Παναγιωτόπουλος περιέγραψε πως ήταν διαμορφωμένες έως τώρα οι συνθήκες. Υπήρχαν οι εν ενεργεία βουλευτές που ήταν σίγουροι υποψήφιοι και η δεύτερη κατηγορία εκείνων που περίμεναν. Τώρα, διευκρίνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος, ανακύπτει και μία τρίτη κατηγορία όσων από τώρα γνωρίζουν πως θα είναι υποψήφιοι βουλευτές.

Ο βουλευτής ΝΔ Καβάλας παρατήρησε ότι ο ίδιος και οι συνάδελφοί του στάθηκαν αρνητικοί στην πρωτοβουλία του κόμματος να ανακοινώσει νωρίς κάποιους από τους υποψήφιους βουλευτές. Κατά την εκτίμηση του κ. Παναγιωτόπουλου, είτε θα έπρεπε να ανακοινωθούν τώρα όλα τα ονόματα των υποψηφίων βουλευτών, είτε θα έπρεπε όλα τα ονόματα να ανακοινωθούν λίγο πριν από τις εθνικές εκλογές. Παρόλα αυτά, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος ξεκαθάρισε ότι σέβεται την απόφαση που έλαβε η ηγεσία του κόμματος.

Διαβάστε επίσης