• 24 Απριλίου 2024,

Ανταγωνιστής της Aegean στις πτήσεις εσωτερικού από το Φθινόπωρο;

 Ανταγωνιστής της Aegean στις πτήσεις εσωτερικού από το Φθινόπωρο;

Ο αερολιμενάρχης Καβάλας κ. Νίκος Δασκάλου αναφέρθηκε πρώτη φορά χθες (μιλώντας στο ράδιο Πρωινή) στις πληροφορίες που ήδη υπάρχουν για ανταγωνιστή της Aegean όσον αφορά τα δρομολόγια εσωτερικού (Αθήνα- Καβάλα, Καβάλα- Αθήνα) από τον προσεχή Σεπτέμβρη! Η ενημέρωση είναι σε αρχικό στάδιο, οι πληροφορίες λίγες. Αυτό συμβαίνει για ευνόητους λόγους. Αν όλα όσα ακούγονται αποδειχθούν αληθινά τότε από τον Σεπτέμβρη ή τον Οκτώβρη φέτος μία ακόμη ιδιωτική εταιρία θα βάλει στο πρόγραμμα της δρομολόγια από Αθήνα για Καβάλα και το αντίστροφο. Μέχρι τότε οι κάτοικοι του Νομού θα εξυπηρετούνται από αυτά της Aegean, για τα οποία πολλές έχουμε σημειώσει ότι είναι λίγα- σε άβολες ώρες- με ακριβά εισιτήρια.

Ο κ. Δασκάλου μίλησε στο ράδιο Πρωινή με την ευκαιρία οριστικοποίησης των Ανοιξιάτικων και Καλοκαιρινών πτήσεων εξωτερικού. Όπως είπε αυτά θα είναι γενικά στα περσινά επίπεδα. Νέα γραμμή η σύνδεση της Καβάλας με το Ανόβερο, με μία πτήση την εβδομάδα το Καλοκαίρι. «Ρόλο θα παίξουν οι πληρότητες των πτήσεων τσάρτερ» συμπλήρωσε ο κ. Δασκάλου. Επί αυτού του λεπτού ζητήματος πρόσφατα οι ξενοδόχοι της Θάσου αναφέρθηκαν σε λιγότερες αφίξεις μέσω των προγραμματισμένων τσάρτερ σε ποσοστό έως 18%. Αυτό –παραδέχονται όλοι οι εμπλεκόμενοι- οφείλεται στην αύξηση της τουριστικής κίνησης που αναμένεται το Καλοκαίρι να παρουσιάσουν προορισμοί στην Τουρκία.

Ο κ. Δασκάλου είπε ότι οι τουριστικές πτήσεις αρχίζουν και φέτος στον ίδιο χρόνο, στα μέσα Απριλίου. Τότε το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» συνδέεται πάλι με την Γερμανία. Οι πτήσεις από άλλες χώρες- όχι της ευρωπαϊκής ένωσης- ξεκινούν στις 5 Μάη. Είναι οι πτήσεις τσάρτερ που θα φέρνουν τουρίστες στη Θάσο από την Αγγλία.

Η συζήτηση με τον κ. Δασκάλου οδήγησε στο γνωστό συμπέρασμα, σύμφωνα με το οποίο η Fraport συνεχίζει να προσπαθεί να αυξήσει τις πτήσεις από και προς Καβάλα. Κι αν αυτό είναι εύκολη δουλειά το Καλοκαίρι, παραμένει δύσκολο για το υπόλοιπο έτος. Εδώ και λίγες εβδομάδες ωστόσο το πράγμα άρχισε να αλλάζει αφού ανέκυψαν οι αρχικές πληροφορίες για εμφάνιση ανταγωνιστή της Aegean στις Χειμωνιάτικες πτήσεις εσωτερικού. Κάτι που γίνεται ήδη με επιτυχία στην Αλεξανδρούπολη.

 

Διαβάστε επίσης