Θα μπλέξουμε αν αποδειχτεί προβληματικό το εμβόλιο της

 Θα μπλέξουμε αν αποδειχτεί προβληματικό το εμβόλιο της

Το μόνο που μπορεί να μας πάει πίσω όσο αφορά την επιχείρηση αποδέσμευσης από την αυτή την κατάσταση ομηρίας που έχει προκαλέσει η πανδημία εδώ και περίπου ένα χρόνο είναι να οριστικοποιηθεί η αναβολή των εμβολιασμών με εμβόλια από την ASTRA ZENECA.

Αρκετές χώρες έχουν παγώσει τους εμβολιασμούς και περιμένουν να ολοκληρωθούν οι εργαστηριακές έρευνες που θα δείξουν αν τα συμπτώματα θρομβώσεων έχουν άμεση σχέση με το συγκεκριμένο εμβόλιο.

Αν ισχύει αυτό έχουμε μπλέξει αφού η χώρα μας έχει προμηθευτεί χιλιάδες  δόσεις  και για τον λόγο αυτό μία τέτοια εξέλιξη δεν θα μας ευνοήσει καθόλου.

Μακάρι να μην αποδειχθούν αυτές οι παρενέργειες και να συνεχιστούν κανονικά οι εμβολιασμοί με εμβόλια από την Astra Zeneca που υποστηρίζει ότι τα εμβόλια της προκαλούν θρομβώσεις όχι όμως στους ανθρώπους αλλά στις σχέσεις της με την Ε.Ε.

Η εταιρία υποστηρίζει ότι είναι το μαύρο πρόβατο για την Ε.Ε. που προσπαθεί να την εκδικηθεί με αυτό τον τρόπο.

Το θέμα είναι ότι για άλλη μια φορά την νύφη την πληρώνουν οι Ευρωπαίοι πολίτες που περιμένουν με αλάρμ στα πιτς προκειμένου να ανάψει και πάλι το πράσινο φως για την συνέχιση των εμβολιασμών.

Αν αποδειχτεί τελικά  προβληματικό το εμβόλιο της Astra Zeneca το μεγαλύτερο θέμα θα το έχει η Ελλάδα που έχει προμηθευτεί και τις περισσότερες δόσεις  από όλες τις υπόλοιπες Ευρωπαϊκές χώρες .

Θα χάσουμε σίγουρα το ΠΑΣΧΑ που παλεύουμε σήμερα να προλάβουμε οριακά και θα ταλαιπωρηθούμε σίγουρα και το επόμενο καλοκαίρι.

Τα πράγματα είναι απλά.

Όσο πιο λίγοι οι εμβολιασμοί τόσο μεγαλύτερα τα προβλήματα.

 

Το γεγονός ότι οι φίλοι μας οι Θάσιοι  δεν εμβολιάζονται γιατί ίσως δεν εμπιστεύονται τα εμβόλια είναι ένα θέμα και ένα πρόβλημα που θα βρούμε μπροστά μας το ερχόμενο καλοκαίρι.

Όταν το ένα μετά τα άλλο τα ελληνικά νησιά βγαίνουν covid – free θα είναι πρόβλημα στην Θάσο το  χαμηλό ποσοστό των εμβολιασμών.

Ίσως αυτό να λειτουργήσει αποτρεπτικά για κάποιους που θέλουν να βρεθούν στο νησί για τις καλοκαιρινές τους διακοπές και για τον λόγο αυτό αλλάξουν τελικά  προορισμό.

 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δίνουν τα λύματα για την πορεία του ιικού φορτίου από  διάφορες  περιοχές της χώρας πάμε για νέο ρεκόρ κρουσμάτων τις επόμενες ημέρες που είναι πολύ  πιθανό να αγγίξουν και τα 3.500 κρούσματα !

Αυτό είναι πρόβλημα την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση επεξεργάζεται ένα σχέδιο αποσυμπίεσης  με χαλάρωση μέτρων.

Το ερώτημα είναι ένα και είναι απλό :

Αυτή η αύξηση θα αλλάξει για άλλη μια φορά τα σχέδια της κυβέρνησης ;

 

Είναι ορατό το ενδεχόμενο σύμφωνα  με την Υπουργό Παιδείας να υπάρξει παράταση της σχολικής χρονιάς μέσα στον Ιούνιο και για καμιά εβδομάδα.

Νομίζω ότι η παράταση αυτή θα δοθεί κυρίως για ψυχολογικούς  λόγους.

 

Αυτά τα λίγα και για σήμερα.

Να είστε καλά μέχρι αύριο που θα τα ξαναπούμε.

ΑΛΟΡΑ !

 

Διαβάστε επίσης