• 6 Μαΐου 2024,

24η Διεθνής Έκθεση Kavala Expo 2016

 24η Διεθνής Έκθεση Kavala Expo 2016

Σήμερα το απόγευμα πραγματοποιούνται στο εκθεσιακό κέντρο «Απόστολος Μαρδύρης» τα εγκαίνια της Kavala Expo 2016, της γνωστής επιμελητηριακής διοργάνωσης που φέτος επαναλαμβάνεται για 24η συνεχόμενη χρονιά. Μάλιστα, όπως μας εξήγησε ο αντιπρόεδρος του Επιμελητηρίου Μάρκος Δέμπας, η φετινή προετοιμασία της διοργάνωσης εξελίχθηκε ανέλπιστα θετικά και ευκολότερα από τις προηγούμενες χρονιές. Η περσινή διοργάνωση είχε ακροβατήσει σε τεντωμένο σκοινί και είχε εξετασθεί ακόμη και η πιθανότητα ματαίωσής της.

Επιπλέον, ο κ. Δέμπας θύμισε ότι οι διοργανώσεις του 2013 και του 2014 έμοιαζαν περισσότερο με κλαδικές εκθέσεις των επιχειρήσεων εξοικονόμησης ενέργειας, που καταλάμβαναν περίπου το 70% των περιπτέρων. Γεγονός απόλυτα λογικό βεβαίως, βάσει της τότε τάσης που επικρατούσε στην αγορά. Φέτος, η γκάμα των εκθετών είναι διευρυμένη και περιλαμβάνει τους κλάδους των τροφίμων, των δομικών υλικών, της πώλησης αυτοκινήτων και της παροχής υπηρεσιών.

Ζωντάνια προσθέτει στην επιμελητηριακή διοργάνωση και η παράλληλη διεξαγωγή του Φεστιβάλ Βιομηχανικής Πληροφορικής, αφενός σε επίπεδο επισκεψιμότητας κι αφετέρου σε επίπεδο προβολής καινοτόμων ιδεών των σπουδαστών του ΤΕΙ ΑΜΘ. Η διοίκηση του Επιμελητηρίου είναι ικανοποιημένη από το γεγονός ότι πολύ νωρίς μισθώθηκε το σύνολο των περιπτέρων. Φέτος θα μετέχουν άνω των 130 εκθετών στους οποίους θα πρέπει να προστεθούν οι αποστολές των ξένων αλλά και των γειτονικών Επιμελητηρίων. Παρά λοιπόν τις συνθήκες κρίσεις οι επιχειρήσεις αποδεικνύουν την προσπάθειά τους να επιβιώσουν με νέα προϊόντα και καινούργιες δράσεις.

Το όραμα του αείμνηστου προέδρου Απόστολου Μαρδύρη για το βαλκανικό χαρακτήρα της έκθεσης ακόμη δεν κατέστη εφικτό. Ωστόσο, βαλκανικές επιχειρήσεις παρίστανται στη διοργάνωση μέσω των αντίστοιχων Επιμελητηρίων. Ένα ποσοστό 30% περίπου καλύπτεται από Επιμελητήρια κι επιχειρήσεις εκτός καβαλιώτικων ορίων. Η επιμελητηριακή διοργάνωση της Καβάλας είναι η μεγαλύτερη και η παλαιότερη σε όλη την έκταση της περιφέρειας ΑΜΘ. Επιπλέον, είναι η διοργάνωση με το φθηνότερο κόστος συμμετοχής αφού λόγω κρίσης η διοίκηση του Επιμελητηρίου έχει μειώσει σχεδόν στο μισό το μίσθωμα των περιπτέρων. Μια «ανταποδοτική» κίνηση τη διοικήσεως έναντι της θερμής υποστήριξης των ντόπιων επιχειρηματιών στη διοργάνωση.

 

=

Διαβάστε επίσης