• 6 Μαΐου 2024,

Εν αναμονή της έναρξης μαθημάτων σε παιδιά προσφύγων

 Εν αναμονή της έναρξης μαθημάτων σε παιδιά προσφύγων

Ανακοινώθηκε από το υπουργείο παιδείας το πρόγραμμα παρακολούθησης των μαθημάτων από τα παιδιά των προσφύγων στα ελληνικά σχολεία κι έχει καθοριστεί το πλαίσιο εντός του οποίου θα υλοποιηθεί, όπως μας ενημέρωσε ο διευθυντής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Καβάλας Κώστας Μπαντίκος. Η υπηρεσία αναμένει τον ορισμό συντονιστή αφού έχουν προηγηθεί οι σχετικές αιτήσεις μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος. Ο συντονιστής των εκπαιδευτικών δομών υποδοχής θα αναλάβει το συντονισμό ολοκλήρου του έργου.

Σε δεύτερο επίπεδο κι αφού καταμετρηθεί ο αριθμός των παιδιών θα αποφασιστεί και το πλήθος των τμημάτων τα οποία θα λειτουργήσουν. Με δεδομένο ότι ο αριθμός των παιδιών σε καβαλιώτικο επίπεδο διαφοροποιείται διαρκώς, ο κ. Μπαντίκος έκανε λόγο για ένα πλήθος 45 – 50 παιδιών. Ειδικότερα για τα μικρά παιδιά θα δημιουργηθεί παράρτημα νηπιαγωγείου εντός του στρατοπέδου Ασημακοπούλου. Ενώ για τα μεγαλύτερα παιδιά που θα φιλοξενηθούν στα τμήματα υποδοχής των σχολείων, αυτά θα διδάσκονται μετά τη λήξη των πρωινών μαθημάτων και συγκεκριμένα από τις 14:00 έως τις 18:00.

Επί του παρόντος δεν έχουν γνωστοποιηθεί οι ανάλογες σχολικές μονάδες, διότι στα πλησιέστερα του στρατοπέδου σχολεία λειτουργούν ολοήμερα κι άρα υπάρχει ζήτημα με την έναρξη των μεσημβρινών τμημάτων. Δεν αποκλείεται πάντως εξαιτίας του περιορισμένου αριθμού των μαθητών κι επειδή έχουν δημιουργηθεί αίθουσες εντός του στρατοπέδου, να πραγματοποιούνται εκεί πρωινά μαθήματα. Εάν απαιτηθούν μετακινήσεις των παιδιών, αυτές δε σχετίζονται οικονομικά με τις λοιπές μαθητικές μετακινήσεις, έτσι τα κονδύλια έχουν ήδη δεσμευθεί.

 

Διαβάστε επίσης