• 29 Μαρτίου 2024,

30 πολιτιστικά γεγονότα, τρίπλα στον κορωνοϊό!

 30 πολιτιστικά γεγονότα, τρίπλα στον κορωνοϊό!

Το απόγευμα της Παρασκευής στη συνοικία της Παναγίας ειδικότερα στην περιοχή του Φάρου, δόθηκε η καθιερωμένη συνέντευξη τύπου στην οποία παρουσιάστηκε όλο το πρόγραμμα του φετινού 63ο Φεστιβάλ των Φιλίππων.

Η διοργάνωση «ταλαιπωρήθηκε» από τα μέτρα για την πρόληψη του κορωνοϊού. Γεγονός αναμενόμενο, το οποίο παραδέχθηκε ο καλλιτεχνικός διευθυντής της διοργάνωσης κ. Θοδωρής Γκόνης. Εξήγησε ότι το Φεστιβάλ ήταν έτοιμο από πλευράς προγράμματος από τον Μάρτιο αλλά λόγω των μέτρων όλα σχεδιάστηκαν από την αρχή. Ο Θοδωρής Γκόνης άφησε να εννοηθεί ότι σε γενικές γραμμές ο αριθμός των εκδηλώσεων δεν άλλαξε πλην όμως ότι είχε κατά νου για τα κλειστά κτίρια στην πόλη της Καβάλας επηρεάστηκε. Έτσι αυτές οι εκδηλώσεις τελικά είναι λιγότερες και διαφορετικές.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που παρουσιάστηκε τα γεγονότα του φεστιβάλ χωρίζονται σε τέσσερις κατηγορίες: Στις παραστάσεις στο αρχαίο θέατρο των Φιλίππων από τις 25 Ιουλίου. Στα γεγονότα στο Φρούριο από τις 15 Ιουλίου. Στο αφιέρωμα στα κλειστά κτίρια από τις 17 Ιουλίου και στο 4ο εργαστήριο αρχαίου δράματος. Στη συνέντευξη τύπου εκτός από τον Θοδωρή Γκόνη μίλησε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Σωκρατης Μποζουδης αλλά και ο δήμαρχος Θόδωρος Μουριάδης. Σύντομες τοποθετήσεις έκαναν Καβαλιώτες καλλιτέχνες- δημιουργοί κτλ που συμμετέχουν στις εκδηλώσεις φέτος. Τη συνέντευξη τύπου εκτός από τους δημοσιογράφους παρακολούθησαν πολίτες, φίλοι του θεσμού και του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας. Το οποίο φέτος ανέλαβε όλη τη διοργάνωση.

Ο Σωκρατης Μποζουδης είπε στους δημοσιογράφους ότι θα τηρηθούν όλοι οι κανόνες ασφαλείας. Παρατήρησε ότι για την προετοιμασία του φεστιβάλ δούλεψαν πολλοί άνθρωποι. Χαρακτήρισε το πρόγραμμα πλούσιο, παρά τις αντίξοες όπως είπε συνθήκες. Προέβλεψε ότι οι εκδηλώσεις του φεστιβάλ θα ικανοποιήσουν όλους. Για το αφιέρωμα στα κλειστά κτίρια της πόλης χαρακτήρισε αυτά «ιστορία της πόλης». Ίσως μπορέσουμε –είπε- να τα ξεκλειδώσουμε. Ο Θοδωρής Γκόνης σημείωσε μεταξύ άλλων: «Αργήσαμε αλλά φτάσαμε. Κάναμε τρίπλα στον κορωνοϊό με 30 δράσεις που μας φαίνονται σαν ψέμα. Είναι όμως αλήθεια. Είναι περίπου όσες υπήρχαν στο πρόγραμμα τον Μάρτιο που ξεκίνησε το κακό. Οι εκδηλώσεις για τα κλειστά κτίρια είναι μόνο ένα μέρος του μεγάλου σχεδίου που είχαμε».

 

 

Διαβάστε επίσης