• 29 Απριλίου 2024,

Ξεχώρισαν τα θέματα και προβλήματα του τουρισμού

 Ξεχώρισαν τα θέματα και προβλήματα του τουρισμού

Την ικανοποίησή τους εκφράζουν οι εκπρόσωποι του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ για το αποτέλεσμα της περιοδείας στην Καβάλα και τη Θάσο της Κατερίνας Νοτοπούλου και του Χρήστου Σπίρτζη.

Οι δύο πρώην υπουργοί ήρθαν στην πόλη το απόγευμα της Παρασκευής. Συνοδεύονταν από την βουλευτή Τάνια Ελευθεριάδου, τους πρώην βουλευτές Δημήτρη Εμμανουηλίδη- Κώστα Μορφίδη, τον γραμματέα της ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας και άλλα κομματικά στελέχη.

Ο πρώην βουλευτής Γιώργος Παπαφιλίππου έλαβε μέρος στο πρόγραμμα συναντήσεων στο νησί της Θάσου. Αρχικά οι πρώην υπουργοί συνάντησαν στο Δημαρχείο της Ελευθερούπολης τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου Κώστα Γάκη.

Στη συνέχεια επισκέφτηκαν το Δημαρχείο της Καβάλας. Εκεί συνάντησαν το σωματείο των εργαζομένων στους ΟΤΑ και το Δήμαρχο. Προσερχόμενη στο Δημαρχείο η Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε κριτική στην κυβέρνηση για τα μέτρα που πριν λίγη ώρα είχαν ανακοινωθεί και αφορούσαν την είσοδο Βαλκάνιων τουριστών από τον Προμαχώνα.

Η κ. Νοτοπούλου κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι δεν έχει σχέδιο. Όλα τα θέματα του Δήμου Καβάλας συζητήθηκαν στη συνάντηση με τον κ. Μουριάδη, η οποία διήρκησε μία περίπου ώρα. Στη συνέχεια οι πρώην Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν στο Επιμελητήριο όπου τους περίμεναν ο πρόεδρος των ξενοδόχων Αντώνης Μιτζάλης και των Εστιατόρων Μάκης Κωνσταντινίδης. Η ανησυχία των επαγγελματιών και των ξενοδόχων ήταν ξεκάθαρη. Μίλησαν αναλυτικά για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν, τα οποία όσο περνά ο καιρός δεν λύνονται. Μεγαλώνουν.

Ο Αντώνης Μιτζάλης σχολιάζοντας τα τουριστικά δεδομένα του νομού Καβάλας είπε -μεταξύ άλλων- ότι «οι βασικές πηγές του οδικού τουρισμού αποδεκατίστηκαν». Τόνισε επίσης ότι τα τεστ κορωνοϊού – μοριακά τεστ μετά τα οποία θα μπαίνουν στην Ελλάδα οι Βαλκάνιοι τουρίστες είναι δύσκολο να βρεθούν και να γίνουν. «Το σύστημα στη χώρα μας συνέχισε, δεν αντέχει τόσο μεγάλη εισροή από τα Βαλκάνια» κατέληξε. Στη Θάσο το κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ έλαβε μέρος σε μεγάλη σύσκεψη για τα τουριστικά θέματα. Σε αυτήν ξεχώρισαν οι απόψεις που προέδρου του ξενοδόχων του νησιού Πάρη Παρασχούδη.

Διαβάστε επίσης