• 26 Απριλίου 2024,

Νέα παράταση στο έργο ανακαίνισης του 12ου Δημοτικού Σχολείου

 Νέα παράταση στο έργο ανακαίνισης του 12ου Δημοτικού Σχολείου

Στις 7 σήμερα το απόγευμα με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης -όπως αναφέρει σχετικά η πρόσκληση- συνεδριάζει το Δημοτικό Συμβούλιο Καβάλας.

Είναι πιθανό στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημαρχείου να βρίσκονται ο πρόεδρος, ο Δήμαρχος και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, όπως σχεδόν συμφωνήθηκε στην προηγούμενη συνεδρίαση( η οποία είχε γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων της Δ. Βιβλιοθήκης).

Στην ημερήσια διάταξη υπάρχουν για να συζητηθούν 30 θέματα. Ωστόσο μεγάλο μέρος της συνεδρίασης θα αναλωθεί σε θέματα που θα θέσουν υπό τη μορφή ερώτησης προς τη διοίκηση οι δημοτικοί σύμβουλοι της αντιπολίτευσης. Από τα θέματα της ημερήσιας διάταξης ξεχωρίζουν:

1) η τροποποίηση του οργανισμού εσωτερικής υπηρεσίας για τη δημιουργία στο Δήμο Καβάλας αυτοτελούς λιμενικού γραφείου. Αυτό θα έχει στην αρμοδιότητα του τους χώρους λιμένων Σφαγεία- Καρνάγιο- Νέας Καρβάλης και το μικρό λιμάνι μπροστά από το ξενοδοχείο Λούσυ.

Οι χώροι αυτοί δεν ενδιαφέρουν τον Οργανισμό Λιμένα, παραχωρήθηκαν ή θα παραχωρηθούν στην αρμοδιότητα του Δήμου Καβάλας.

2) θα δοθεί παράταση σε δύο σημαντικά έργα εντός της πόλης που και αυτά φαίνεται ότι θα αργήσουν να ολοκληρωθούν. Το έργο της ανακαίνισης του 12ου Δημοτικού Σχολείου θα πάρει παράταση τρεις μήνες μέχρι τις 2 Οκτωβρίου.

Η παράταση δεν φαίνεται ότι θα είναι η τελευταία. Η συγκεκριμένη δημιουργεί το συμπέρασμα ότι το σχολείο δεν θα λειτουργήσει με τη νέα εκπαιδευτική χρονιά (το Σεπτέμβρη) αφού ως τότε το έργο δεν θα έχει τελειώσει. Στην καλύτερη περίπτωση το ανακαινισμένο 12ο Δημοτικό σχολείο θα επαναλειτουργήσει με το νέο έτος. Μετά τις διακοπές των εορτών.

Η παράταση στο έργο στο κτίριο πρώην ΕΟΚ αφορά την ανακαίνιση και ενεργειακή αναβάθμιση χώρων αρμοδιότητας του Δήμου Καβάλας. Στην περίπτωση αυτή ο ανάδοχος ζητά παράταση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου. Και στις δύο παρατάσεις το βασικό επιχείρημα των αναδόχων είναι τα μέτρα για την πρόληψη του κορονοϊού! Στο έργο μάλιστα του κτιρίου πρώην ΕΟΚ υπήρξε και διακοπή εργασιών για τον ίδιο λόγο.

3) Ένα άλλο θέμα που θα συζητηθεί στο δημοτικό συμβούλιο έχει σχέση με τη μεταφορά δημοτικού έργου από το πρόγραμμα «Φιλόδημος 1» στο καινούργιο πρόγραμμα του Υπουργείου Εσωτερικών «Αντώνης Τρίτσης». Πρόκειται για έργο βελτίωση της πρόσβασης σε γεωργική γη με προϋπολογισμό 868 χιλιάδες ευρώ. Το έργο εντάχθηκε στο «Φιλόδημο 1» το 2018 και «μετακινείται» στο πρόγραμμα «Αντώνης Τρίτσης» κατόπιν οδηγιών του Υπουργείου Εσωτερικών.

4) τέλος στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα δοθεί οικονομική ενίσχυση σε 16 οικονομικά αδύναμους συμπολίτες που κατέθεσαν την αίτηση και ελέγχθηκαν από την κοινωνική πρόνοια του δήμου. Η δαπάνη που δημιουργείται πλησιάζει το ποσό των πέντε χιλιάδων ευρώ.

 

Διαβάστε επίσης