• 16 Απριλίου 2024,

Πρόστιμο 8.000 ευρώ στο Δήμο Παγγαίου για ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων

 Πρόστιμο 8.000 ευρώ στο Δήμο Παγγαίου για ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων

Την περασμένη Παρασκευή 10 Ιουλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Καβάλας Κώστας Αντωνιάδης αποδέχτηκε την εισήγηση της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας,  επέβαλε πρόστιμο 8.000 ευρώ στο Δήμο Παγγαίου για παραβάσεις που αφορούν την τήρηση της νομοθεσίας αναφορικά με ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων (σκουπιδιών).

Από το καλοκαίρι του 2019 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2019 η υπηρεσία έκανε αυτοψία σε διάφορα σημεία του ίδιου Δήμου και διαπίστωσε την ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων (σκουπιδιών).

Τον Ιανουάριο έλαβε υπόψη της και τις απόψεις του Δήμου Παγγαίου και με μεγάλη καθυστέρηση επιβλήθηκε το πρόστιμο των 8.000 ευρώ πριν λίγες μέρες.

Η απόφαση του Κώστα Αντωνιάδη αναφέρει ότι το Καλοκαίρι του 2019 μέχρι και το τέλος του ίδιου έτους η Διεύθυνση Περιβάλλοντος διαπίστωσε ανεξέλεγκτη διάθεση αποβλήτων στις περιοχές Αμισιανών, Μεσορόπης, Νέας Περάμου, Κοκκινοχώματος, Γεωργιανής, Ακροπόταμου και στην Αυλή. Ο Δήμος Παγγαίου έχει την  δυνατότητα να αμφισβητήσει το πρόστιμο (προσφυγή στην Αποκεντρωμένη ή στη δικαιοσύνη).

Διαβάστε επίσης