• 26 Απριλίου 2024,

Ρυθμίστηκαν χρέη στη ΔΕΥΑΚ άνω του 1,2 εκ ευρώ

 Ρυθμίστηκαν χρέη στη ΔΕΥΑΚ άνω του 1,2 εκ ευρώ

Την προηγούμενη εβδομάδα, στο τέλος της σχετικής προθεσμίας, το Νοσοκομείο ξεκίνησε τη διαδικασία για να ενταχθεί στη ρύθμιση των 100 δόσεων σε σχέση με το χρέος του στη ΔΕΥΑ Καβάλας.

Αυτό επρόκειτο να ολοκληρωθεί την περασμένη Παρασκευή.

Σημαίνει ότι τα χρήματα που οφείλει από προηγούμενους λογαριασμούς -ένα ποσό άνω των 300 χιλιάδων ευρώ- θα πληρώνεται κάθε μήνα. Ρυθμισμένο σε 100 δόσεις ενώ είναι υποχρεωτικό να πληρώνονται οι τρέχοντες λογαριασμοί.

Για την εξέλιξη εξέφρασε την ικανοποίηση του ο πρόεδρος της δημοτικής επιχείρησης Απόστολος Χρόνης.

Στο ραδιόφωνο της Πρωινής είπε ότι η ΔΕΥΑ Καβάλας είναι σε συνεννόηση με το Νοσοκομείο για να επωφεληθεί αυτό της ρύθμισης των 100 δόσεων. Σύμφωνα με τον Απόστολο Χρόνη 45 επιχειρήσεις και οργανισμοί εντάχθηκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων. Ρυθμίστηκαν χρέη προς τη ΔΕΥΑΚ 1,1 εκ ευρώ.

Επειδή οι 36 δόσεις είναι μία άλλη δυνατότητα ρύθμισης που συνεχίζεται, ενδεχομένως για μικρότερα χρέη, σε αυτήν εντάχθηκαν ποσά 250 χιλιάδων ευρώ περίπου. Πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για τα οικονομικά της ΔΕΥΑΚ που βελτιώνονται χωρίς να λύνεται το βασικό πρόβλημα ρευστότητας. Σε παρατήρηση συμπολίτη για την καταβολή ποσού 100 ευρώ ως εγγύηση αν κάποιος θέλει να αλλάξει τα στοιχεία του υδρομέτρου του, ο Απόστολος Χρόνης παραδέχτηκε ότι αυτό το ποσό υπάρχει ακόμη και σήμερα.

Αυτή η χρέωση μπορεί να μειωθεί, όπως είπε, με την ευκαιρία της νέας τιμολογιακής πολιτικής που θα αποφασιστεί από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΚ τέλος του έτους.

 

 

Διαβάστε επίσης