• 14 Μαΐου 2024,

300 εμβόλια κάθε μέρα στο Ν. Καβάλας κατά του κορωνοϊού

 300 εμβόλια κάθε μέρα στο Ν. Καβάλας κατά του κορωνοϊού

Περίπου 300 εμβόλια την ημέρα, εμβόλια κατά του κορωνοϊού, γίνονται αυτό το διάστημα στον Ν. Καβάλας.

Στο Νοσοκομείο και στα Κέντρα Υγείας Ελευθερούπολης και Θάσου. Σύμφωνα με τις γενικότερες εκτιμήσεις όσων γνωρίζουν τη διαδικασία, θα μπορούσαν να γίνονται τα διπλάσια και παραπάνω. Ακόμη και 700 εμβόλια την ημέρα.

Η υστέρηση που παρουσιάζει η διαδικασία οφείλεται στην έλλειψη των εμβολίων. Μια κατάσταση ίδια πάνω κάτω σε όλη την Ελλάδα. Από τη Δευτέρα θα λειτουργήσει στο κέντρο της πόλης το εμβολιαστικό κέντρο του Κ.Υ. Καβάλας.

Στο κτίριο του πρώην ΙΚΑ. Εκεί έγινε χθες παραλαβή των πρώτων εμβολίων. Αυτά κατέφθασαν με τον συνήθη τρόπο, με φορτηγό. Το οποίο συνόδευαν περιπολικά της Αστυνομίας και άνδρες της ΔΙΑΣ (φωτογραφία).

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του κράτους την 3η Φεβρουαρίου εμβολιάστηκαν στο χερσαίο τμήμα του Νομού (Νοσοκομείο και Κ.Υ. Ελευθερούπολης) 246 άτομα. Τα περισσότερα στο Νοσοκομείο. Στη Θάσο την ίδια μέρα εμβολιάστηκαν 48. Κατόπιν τούτου και πάντα έως τις 3 Φεβρουαρίου στο Ν. Καβάλας είχαν γίνει 3.741 εμβόλια. Τα 275 στη Θάσο και τα υπόλοιπα στην Καβάλα. Την ερχόμενη εβδομάδα προγραμματίζεται η έναρξη της διαδικασίας του εμβολιασμού και στο Κ.Υ. Χρυσούπολης. Το οποίο ως χθες δεν είχε παραλάβει τα εμβόλια που θα χρησιμοποιήσει.

*Χθες στην κλινική του Νοσοκομείου οι άρρωστοι ήταν 19. Δεν άλλαξε ο αριθμός αυτών που νοσηλεύονται στη ΜΕΘ. Χθες το Νοσοκομείο έκανε 39 τεστ, όλα αρνητικά.

Διαβάστε επίσης