• 28 Απριλίου 2024,

Συνωστισμό στη μεταφορά των μαθητών διαπιστώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καβάλας

 Συνωστισμό στη μεταφορά των μαθητών διαπιστώνει η Ένωση Συλλόγων Γονέων Δήμου Καβάλας

Το απόγευμα της Τετάρτης συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο της Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων των σχολείων του Δήμου Καβάλας.

Το εορταστικό της υπόθεσης- αφού στη συνεδρίαση κόπηκε βασιλόπιτα- επακολούθησε ένα μείζονος σημασίας θέμα. Το οποίο απασχόλησε τη συνεδρίαση. Ο συνωστισμός κατά τη μεταφορά των μαθητών από το σπίτι στο σχολείο, από το σχολείο στο σπίτι.

Είναι ένας συνωστισμός μέσα στα λεωφορεία μιας και τα δρομολόγια δεν φαίνεται να είναι αρκετά. Η Ένωση θα δραστηριοποιηθεί άμεσα για το θέμα ζητώντας περισσότερα δρομολόγια και λιγότερο συνωστισμό.

Το ίδιο θέμα αναδείχθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης με αναρτημένες σχετικές φωτογραφίες από τη μεταφορά μαθητών στη δημοτική Ενότητα Φιλίππων. Οι φωτογραφίες χρησιμοποιήθηκαν και από την βουλευτή Τάνια Ελευθεριάδου που και αυτή διαμαρτύρεται για τον συγκεκριμένο συνωστισμό.

Ο κ. Παναγιώτης Κυριακίδης που είναι αντιπρόεδρος της Ένωσης είπε στην Πρωινή ότι το θέμα συζητήθηκε αναλυτικά στη συνεδρίαση της Τετάρτης και επιβεβαιώθηκε ότι υπάρχει πρόβλημα. Η Ένωση θα δράσει προς την κατεύθυνση αντιμετώπισης του.

Σχετικά με την επαναλειτουργία γυμνασίων και λυκείων στο Νομό Καβάλας ο Παναγιώτης Κυριακίδης τόνισε ότι μέχρι στιγμής τα πράγματα πηγαίνουν καλά και ευχήθηκε έτσι να συνεχιστούν.


Με την ευκαιρία της κοπής βασιλόπιτας για το νέο έτος η Ένωση έκανε το απόγευμα της Τετάρτης την ακόλουθη ανάρτηση:

«Το ΔΣ της Ένωσής μας στη σημερινή του συνεδρίαση έκοψε την Πρωτοχρονιάτικη πίτα. Το φλουρί έπεσε στον ταμία της Ένωσης Γονέων κ.Αλχαζίδη. Φέτος δυστυχώς, λόγω των συνθηκών, δεν παρευρέθηκαν τα υπόλοιπα μέλη μας.

Ευχόμαστε καλή χρονιά στους μαθητές, τους γονείς και τους εκπαιδευτικούς και του χρόνου να είμαστε όλοι μαζί! Υγεία, δύναμη, συνεργασία, δημιουργικότητα σε όλους και κυρίως καλή πρόοδο στα παιδιά μας».


Η βουλευτής Τάνια Ελευθεριάδου έκανε ανάρτηση των φωτογραφιών με το συνωστισμό μαθητών στα λεωφορεία και σχολίασε:

«Οι φωτογραφίες είναι από λεωφορείο που μεταφέρει μαθητές στο σχολείο τους στο νομό Καβάλας. Πολλοί γονείς μου αναφέρουν ότι το ίδιο συμβαίνει και σε άλλα μαθητικά δρομολόγια. Σήμερα ο κ. Τσιόδρας παραδέχτηκε (έστω και πολύ καθυστερημένα) ότι τα παιδιά είναι φορείς μετάδοσης του ιού.

Αν αυτό δεν είναι εγκληματικό, τότε τι είναι; Τι κάνει η κυβέρνηση για να προστατεύσει τους μαθητές και τις μαθήτριες;».


Ενδιαφέρουσα, για το ίδιο θέμα, η ανάρτηση του συμπολίτη γιατρού κ. Μιχάλη Σωτηρόπουλου:

«Ενόψει του επόμενου κύματος, κατά τη γνώμη μου, δεν χρειάζεται να ληφθούν νέα μέτρα πριν εξασφαλιστεί η σχολαστική εφαρμογή των μέτρων που ισχύουν σήμερα.

Κυρίως πρέπει να εξασφαλιστούν οι όσο δυνατόν πιο ασφαλείς μεταφορές των πολιτών και κυρίως των μαθητών. Τα μαθητικά δρομολόγια τείνουν να γίνουν η κερκόπορτα της όλης προσπάθειας…».

Διαβάστε επίσης