• 18 Μαΐου 2024,

350 σκακιστές στο διεθνές τουρνουά που αρχίζει την Κυριακή

 350 σκακιστές στο διεθνές τουρνουά που αρχίζει την Κυριακή

Τα μέλη του διοικητικού Συμβουλίου του σκακιστικού ομίλου Καβάλας μαζί με άλλους εθελοντές φίλους του σκακιού εργάζονται ήδη προκειμένου να προετοιμάσουν το 28ο τουρνουά σκάκι που αρχίζει στην πόλη μας την προσεχή Κυριακή.

Οι χώροι που θα χρησιμοποιηθούν είναι οι συνηθισμένοι. Δηλαδή η αίθουσα συνεδριάσεων «Νικόλαος Μάρτης» και το φουαγιέ του αμφιθεάτρου του Διοικητηρίου.

Η εθελοντική δουλειά που γίνεται είναι μπόλικη υπάρχει συντονισμός και οργάνωση που στηρίζεται στην προηγούμενη εμπειρία. Ο Σκακιστικός Όμιλος Καβάλας είναι ταυτόχρονα χαρούμενος γιατί οι συμμετοχές πλησιάζουν τους 350,  θυμίζοντας προηγούμενα τουρνουά πριν από την οικονομική κρίση.

Οι 350 σκακιστές προέρχονται από την Ελλάδα και τον υπόλοιπο κόσμο. Υπάρχει συμμετοχή από την μακρινή Ταϊβάν, κάτι που για την συγκεκριμένη χώρα γίνεται πρώτη φορά.

Συνολικά οι ξένοι σκακιστές και σκακίστριες προέρχονται από 23 διαφορετικές χώρες ενώ πέρσι ήταν από 19.

Ο επικεφαλής του σκακιστικού ομίλου Καβάλας Βασίλης Θεοδωρίδης ζητά να υπάρχει από του χρόνου πιο ενεργή συμμετοχή στη διοργάνωση του Δήμου Καβάλας,  τον οποίο πάντως ευχαριστεί που και φέτος συμπαραστέκεται. Ενισχύουν οικονομικά τη διοργάνωση η Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας και το Επιμελητήριο ενώ υπάρχουν και ιδιώτες χορηγοί.

Ο προϋπολογισμός του τουρνουά φτάνει στο ποσό των 50.000 ευρώ και τα οφέλη από τουριστικής πλευράς (διανυκτερεύσεις κτλ) θα είναι πολλά κι αυτήν την φορά.

Η άφιξη των σκακιστών , πολλοί έρχονται με τις οικογένειές τους, αναμένεται από την Παρασκευή και μετά. Το τουρνουά διαρκεί περίπου 10 ημέρες ενώ οι βασικότερες και σημαντικότερες παρτίδες μεταδίδονται live από το διαδίκτυο μέσω της ιστοσελίδας του συλλόγου, σε συνεργασία με την τοπική εταιρία Manbiz.

Διαβάστε επίσης