Σκοτάδι στην οδό Ύδρας και σε τμήμα της οδού Δοϊράνης

 Σκοτάδι στην οδό Ύδρας και σε τμήμα της οδού Δοϊράνης

Αν και οι οδοί Ύδρας και Δοϊράνης είναι στο κέντρο της πόλης, πλησίον της κεντρικής πλατείας και στην αγορά του Αγίου Νικολάου, αντιμετωπίζουν αμφότεροι προβλήματα φωτισμού. Εδώ και πολύ καιρό τμήματα των δύο δρόμων είναι στο σκοτάδι, περιέργως το πρόβλημα ούτε εντοπίστηκε αλλά ούτε και λύθηκε από αυτούς που έχουν την ευθύνη. Αφορά ίσως και 10 κολώνες φωτισμού, οι λαμπτήρες στους οποίους για μεγάλο διάστημα δεν λειτουργούν.

Στο σκοτάδι είναι το τμήμα της οδού Δοϊράνης από την οδό Σπετσών έως την οδό Βενιζέλου.

Αντίστοιχα δεν υπάρχει φωτισμός στην οδό Ύδρας, από την αρχή της έως σχεδόν την οδό Κουντουριώτου.

Στην οδό Ύδρας την κατάσταση βελτιώνει ο φωτισμός πινακίδων ή βιτρινών εμπορικών επιχειρήσεων. Κυρίως ισόγειων.

Στην Δοϊράνης δεν υπάρχει αυτή η δυνατότητα αφού τα καταστήματα της οδού είτε δεν υπάρχουν, είτε με τα φώτα τους ελάχιστα λύνουν το πρόβλημα. Ο Δήμος Καβάλας όφειλε να έχει εντοπίσει το ζήτημα από την πρώτη στιγμή που αυτό ανέκυψε (αναφερόμαστε στο κέντρο της Καβάλας) και να διορθώσει την καταφανέστατη βλάβη.

Αυτό επιβάλλεται να γίνει σήμερα, που το πρόβλημα αναδεικνύεται. Εκτός των άλλων η προαναφερθείσα σκοτεινή εικόνα είναι εντελώς αρνητική για τους επισκέπτες της πόλης που κυκλοφορούν απόγευμα ή βράδυ και στην οδό Ύδρας και στην οδό Δοϊράνης.

* Γκρινιάζουν οι περίοικοι στην οδό Γαλάτειας για τον σκουπιδότοπο που έχει δημιουργηθεί στην γειτονιά τους, όπως και σε πολλά άλλα σημεία της πόλης, έχουν συγκεντρωθεί μεγάλα αντικείμενα και υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση στην αποκομιδή τους. Η Πρωινή δέχθηκε ίδιες διαμαρτυρίες, όλες μετά σχετικών φωτογραφιών- και από την οδό Περγάμου. Ως τη Δευτέρα δεν είχαν απομακρυνθεί από την οδό Ακρίτα οι σακούλες με τα χόρτα, αποτέλεσμα εθελοντικής εργασίας των κατοίκων της ίδιας συνοικίας. Όλα αυτά τα περιστατικά αφορούν τη συνοικία του Βύρωνα. Παράπονα συμπολιτών υπάρχουν για τον ίδιο λόγο και από την οδό Αμισού, κοντά στο 3ο Λύκειο.

 

Διαβάστε επίσης