• 6 Μαΐου 2024,

50 προσλήψεις μέσω του Αναπτυξιακού του Οργανισμού επιδιώκει ο Δ.Νέστου

 50 προσλήψεις μέσω του Αναπτυξιακού του Οργανισμού επιδιώκει ο Δ.Νέστου

Προς το παρόν το φιλόδοξο σχέδιο του Δήμου Νέστου δεν μπορεί να υλοποιηθεί. Λέγεται ότι σταμάτησε στον προληπτικό έλεγχο που έκαναν υπερκείμενες αρχές.

Ωστόσο είναι βέβαιο ότι ο Δήμος θα επανέλθει, επιδιώκοντας να προσλάβει 50 εργαζόμενους μέσω του Αναπτυξιακού Οργανισμού που νωρίτερα δημιούργησε. Μέσω αυτού έλυσε το πρόβλημα της Πολεοδομίας του ενώ ίδια διευκόλυνση προσέφερε στο Δήμο της Θάσου. Επίσης για θέματα πολεοδομίας.

Οι Δήμοι δεν έχουν πουθενά το απαραίτητο προσωπικό. Για να λύσουν το θέμα δημιουργούν Αναπτυξιακούς Οργανισμούς. Αυτοί κάνουν προσλήψεις, αναλαμβάνουν εργασίες. Συνδράμουν όλο και περισσότερο κάθε Δήμο.

Αρχές του έτους ο Δήμος Νέστου ανέθεσε στον Οργανισμό του υπηρεσίες όπως η λειτουργία κυνοκομείου, λειτουργία Δημοτικής Βιβλιοθήκης, κινητής ιατρικής μονάδας, συντήρησης χώρων πρασίνου κτλ.

Η συμφωνία ήταν πολύ συγκεκριμένη. Όλα αυτά τα αναλαμβάνει ο Αναπτυξιακός Οργανισμός αντί ποσού 1,6 εκ ευρώ και για διάστημα 21 μηνών. Ο Οργανισμός υπολόγισε να προσλάβει 50 άτομα για να εξυπηρετήσει το Δήμο.

Έχει τη δυνατότητα και με ευνοϊκούς μάλιστα όρους. Κι ενώ η προσφυγή του σωματείου εργαζομένων στους Ο.Τ.Α. Ν Καβάλας απορρίφθηκε από την Αποκεντρωμένη, ο Επίτροπος σταμάτησε τη διαδικασία επειδή οικονομικά είναι μεγάλη. Τώρα ο Δήμος Νέστου θα προσαρμοστεί στις οδηγίες και παρατηρήσεις ώστε να επανέλθει.

Σημειώνουμε ότι η Αποκεντρωμένη απέρριψε την προσφυγή του σωματείου κρίνοντας ότι αυτό επί της υπόθεσης δεν έχει έννομο συμφέρον! Όλα αυτά δεν γίνονται μόνο στο Δήμο Νέστου. Σιγά σιγά γίνονται σε όλη την Ελλάδα αφού κατά τους Δημάρχους είναι μια διέξοδος.

Είναι ο άλλος δρόμος της αυτοδιοίκησης. Προκύπτουν φυσικά προβλήματα, βασικότερο εκ των οποίων είναι οι προϋποθέσεις με τις οποίες ο κάθε Οργανισμός θα επιλέξει αυτούς που θα προσλάβει. Κριτήρια ΑΣΕΠ δεν είναι υποχρεωτικό να υπάρξουν κι έτσι ο κάθε Οργανισμός μπορεί να επιλέξει όποιον θέλει!

Διαβάστε επίσης