Συνταξιούχος και χαρούμενος παππούς με ενδιαφέρουσες απόψεις ο Ντίνος Κλειτσιώτης

 Συνταξιούχος και χαρούμενος παππούς με ενδιαφέρουσες απόψεις ο Ντίνος Κλειτσιώτης

Μέχρι και πριν λίγους μήνες ο Ντίνος Κλειτσιώτης απασχολούσε συχνά την επικαιρότητα.

Ήταν είδηση. Ως διοικητής του Νοσοκομείου και ως υποψήφιος δήμαρχος Καβάλας. Από το Φθινόπωρο και μετά όλα άλλαξαν. Συνταξιοδοτήθηκε, έγινε παππούς. Ένας παππούς με άποψη καθώς συνεχίζει να παρακολουθεί όλα όσα συμβαίνουν. Τοπικά και όχι μόνο.

Η συνέντευξη

Ερ: Τι κάνει αυτόν τον καιρό ο Ντίνος Κλειτσιώτης; Πως περνάει τον ελεύθερο του χρόνο, όταν δεν είναι στο γραφείο; Δεν είναι ούτε διοικητής στο νοσοκομείο, ούτε υποψήφιος δήμαρχος, ούτε εκλεγμένος κάπου.

Απ: Βοηθάω το γιό μου, έχω συνταξιοδοτηθεί. Τον βοηθάω σε καθημερινή βάση, αγαπώ αυτό που κάνω πραγματικά. Από εκεί και πέρα έχω ελεύθερο χρόνο να ασχοληθώ με τον κήπο μου στο χωριό, με τον εγγονό μου που έχει γίνει ενός έτους και η χαρά μου είναι απερίγραπτη. Εύχομαι σε αυτούς που δεν έχουν γίνει παππούδες ακόμη, να γίνουν και να νιώσουν αυτό το πολύ ωραίο συναίσθημα. Ολοκληρώνει την οικογένεια, νιώθεις ότι ολόκληρο το «πάζλ» έχει συμπληρωθεί. Πραγματικά μας έχει ξετρελάνει ο εγγονός.

Ερ: Το συμπέρασμα που εξάγετε για την κυβέρνηση και για τα πολιτικά;

Απ: Είναι γεγονός ότι περνάει μια δύσκολη φάση η κυβέρνηση. Κάποια από τα νομοθετήματα, τα οποία έχει βάλει σε προτεραιότητα, δημιούργησαν προβλήματα. Και ο γάμος των ομόφυλων ζευγαριών και η ίδρυση των ιδιωτικών πανεπιστήμιων. Δημιούργησαν αντιδράσεις από πολύ κόσμο. Ήταν όμως στο πρόγραμμα της ΝΔ. Ο Πρωθυπουργός προτίμησε να τα βάλει σε προτεραιότητα στην αρχή της τετραετίας. Από εκεί και πέρα συνέβησαν και γεγονότα τα οποία έφεραν σε δύσκολη θέση την κυβέρνηση. Πιστεύω όμως ότι θα ανταπεξέλθει στις δυσκολίες. Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν μια κάμψη. Αυτό είναι φυσιολογικό. Ο κόσμος πραγματικά είναι κάπου «κουμπωμένος», κάπου δυσανασχετεί απ’ όλα αυτά τα έκτακτα γεγονότα που συνέβησαν αλλά και τα νομοθετήματα που ήρθαν στη Βουλή. Εκφράζει τη δυσαρέσκεια του αυτή μέσα από τις δημοσκοπήσεις. Βέβαια δεν αμφισβητείται ότι η ΝΔ είναι πρώτο κόμμα και αυτό είναι κι ένα ερωτηματικό. Το πώς δεν εκμεταλλεύονται όλη αυτήν την κυβερνητική κάμψη, τα κόμματα της αντιπολίτευσης. Είτε ο ΣΥΡΙΖΑ, είτε το ΠΑΣΟΚ, είτε κάποια άλλα κόμματα. Δυστυχώς παρατηρείται το φαινόμενο, κάποιοι οι οποίοι είναι δυσαρεστημένοι, να πηγαίνουν σε ακραία, δεξιά κόμματα. Αυτό πραγματικά είναι κάτι που δεν είναι ευχάριστο.

Ερ: Πως τα βλέπετε τα πράγματα στην Καβάλα;

Απ: Γίνονται κάποια έργα αυτό το διάστημα αλλά γίνονται με τέτοιους ρυθμούς, με τους οποίους δυσανασχετεί ο περισσότερος κόσμος. Θα ήθελα να απευθυνθώ στο συμμαθητή μου και φίλο μου. Στο Δήμαρχο Θεόδωρο Μουριάδη και να του πω να επιταχύνει τις διαδικασίες ολοκλήρωσης των έργων. Έρχεται η τουριστική περίοδος, έρχεται η θερινή περίοδος και θα πρέπει τα έργα -ειδικά στο κέντρο της πόλης και στον Άγιο Νικόλαο- να ολοκληρωθούν το συντομότερο δυνατό. Παράκληση στον Θεόδωρο, στον Δήμαρχο να επιταχύνει τα έργα. Μπορούμε να τα επιταχύνουμε τα έργα. Πρέπει να είναι σε καθημερινή βάση πάνω από το κεφάλι των εργολάβων, ώστε να μπορέσουμε να τελειώσουμε –επιτέλους- μ’ αυτό που λέγεται ολοκλήρωση των έργων. Και οι επαγγελματίες ταλαιπωρούνται και γενικά ο κόσμος ταλαιπωρείται. Θέλω να είμαι ειλικρινής, σίγουρα ήταν να γίνουν κάποια έργα αλλά αυτά μπορούμε να τα τελειώσουμε πολύ πιο γρήγορα.

Ερ: Με τα κοινά έχει σχέδια ο Ντίνος Κλειτσιώτης;

Απ: Δεν έχω σταματήσει να ενδιαφέρομαι για τα κοινά. Συνομιλώ με τους συμπολίτες μου και δεν έχω σταματήσει να εκφράζω τις απόψεις μου σε συμπολίτες μας για τα τοπικά τεκταινόμενα αλλά και για τα γενικά πολιτικά τεκταινόμενα.

Διαβάστε επίσης