• 2 Μαΐου 2024,

60 εποχιακοί προσλαμβάνονται στην ΠΕ Καβάλας

 60 εποχιακοί προσλαμβάνονται στην ΠΕ Καβάλας

Οι υπηρεσίες της περιφέρειας ΑΜΘ προετοιμάζονται εδώ και αρκετό καιρό για την ολοκλήρωση μιας δύσκολης διαδικασίας, από την οποία πάντως θα προκύψουν πολλά οφέλη. Πρόκειται για την πρόσληψη εποχιακού προσωπικού οκτώ μηνών, το οποίο θα απασχοληθεί σε όλες τις περιφερειακές ενότητες ενώ για την περιφερειακή ενότητα Καβάλας αφορά σε εξήντα απασχολούμενους.

Η διαδικασία που εξελίσσεται προσεκτικά και αργά αλλά σταθερά, βρίσκεται στην τελική της φάση. Έτσι τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες θα αναμένουμε τη δημοσίευση για την πρόσκληση όσων ενδιαφέρονται ώστε να καταθέσουν τις σχετικές αιτήσεις. Είναι η πρώτη φορά που η περιφερειακή ενότητα Καβάλας θα επωφεληθεί τόσο μεγάλο αριθμό εποχιακών εργαζόμενων και για χρονική διάρκεια οκτώ μηνών. Σε παρόμοιες περιπτώσεις τα κριτήρια επιλογής είναι εκείνα του ΑΣΕΠ.

Προηγήθηκε συνεννόηση των υπευθύνων της περιφερειακής ενότητας Καβάλας βάσει των αναγκών τους, αν και το πρόγραμμα μέσω του οποίο θα προσληφθεί το προσωπικό είναι συγκεκριμένο. Ζητά η υπηρεσία που θα απασχολήσει το προσωπικό να εμφανίζει συγκεκριμένες δράσεις και να αναλαμβάνει συγκεκριμένες εργασίες, τις οποίες θα αναθέσει στους εποχικούς απασχολούμενους.

Η προκήρυξη αναμένεται να δημοσιευθεί το αργότερο τον Ιούνιο. Φαίνεται ότι καθεμία από τις διευθύνσεις της περιφερειακής ενότητας Καβάλας θα ακόμη και με δέκα άτομα εποχικό προσωπικό. Ενώ αυτά αφορούν στις γνωστότερες διευθύνσεις της ΠΕ Καβάλας, η υπηρεσία πολιτικής προστασίας συνεχίζει να ασχολείται με την προετοιμασία ενόψει αντιπυρικής περιόδου παρά το ότι αυτή ήδη άρχισε.

Σήμερα πραγματοποιείται σύσκεψη στο δημαρχείο Χρυσούπολης, αύριο στο δημαρχείο Θάσου και την Παρασκευή στο δημαρχείο Ελευθερούπολης. Το μεγάλο ερώτημα που ακόμη δεν έχει απαντηθεί σχετίζεται με την άφιξη των αεροπλάνων Πετζετέλ. Η πολιτική προστασία Καβάλας βρίσκεται σε επικοινωνία με την Αθήνα προκειμένου τα αεροπλάνα με το προσωπικό τους να αφιχθούν φέτος το δυνατόν συντομότερα, δηλαδή στις αρχές Ιουνίου.

 

******

 

Διαβάστε επίσης