60 μονάδες αίματος μετά από εθελοντική αιμοδοσία δημοσίων υπαλλήλων

 60 μονάδες αίματος μετά από εθελοντική αιμοδοσία δημοσίων υπαλλήλων

Πραγματοποιήθηκε την περασμένη Τετάρτη στο Αμφιθέατρο του Διοικητηρίου εθελοντική αιμοδοσία από τον δραστήριο σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Δημοσίων Υπαλλήλων Ν. Καβάλας.

Η προσέλευση ήταν ικανοποιητική. Συγκεντρώθηκαν 60 περίπου μονάδες αίματος. Η εθελοντική αιμοδοσία οργανώθηκε από τον επικεφαλής της ομάδας εκπαιδευτικό κ. Στέφανο Ναλπάντη (φωτογραφία). Ο κ. Ναλπάντης δήλωσε στην Πρωινή ότι θα συγκεντρώνονταν περισσότερες μονάδες αίματος αν εν τω μεταξύ δεν υπήρχε η αύξηση των κρουσμάτων τοπικά.

Στο παρελθόν, τόνισε, και σε αντίστοιχες ενέργειες είχαμε συγκεντρώσει περισσότερες μονάδες. Ο κ. Ναλπάντης ευχαριστεί για τη βοήθεια τον Σταθμό Αιμοδοσίας του Νοσοκομείου Καβάλας και το προσωπικό του, τον Αντιπεριφερειάρχη Αλέξη Πολίτη αφού κι αυτή τη φορά υπήρξε συμπαράσταση στα μικρά έξοδα που προέκυψαν. Οι περισσότεροι εθελοντές αιμοδότες και δημόσιοι υπάλληλοι ήταν από τις υπηρεσίες του Διοικητηρίου και εκπαιδευτικοί.

*Την προηγούμενη Πέμπτη πραγματοποιήθηκε ενημέρωση και εθελοντική αιμοδοσία και στη Χρυσούπολη. Ήταν μια πρωτοβουλία του συλλόγου της Ξάνθης «Η αγάπη». Ο σύλλογος πολλές φορές επεκτείνει τη δράση του και στο Ν. Καβάλας. Σε διάφορα σημεία του Δήμου Νέστου.

*Χθες Κυριακή επρόκειτο να πραγματοποιηθεί εθελοντική αιμοδοσία στη Θάσο, στο Σωτήρα. Συμμετείχαν κι άλλοι αιμοδοτικοί σύλλογοι και ομάδες του νησιού.

*Εθελοντική Αιμοδοσία πραγματοποιήθηκε προ 10ημέρου στην Νέα Καρβάλη. Ο σύλλογος ευχαριστεί όσους συμμετείχαν και βοήθησαν: «Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η 53η Αιμοδοσία στον σύλλογό μας. Ευχαριστούμε τους αιμοδότες μας για την συμμετοχή τους, τον γιατρό και το νοσηλευτικό προσωπικό του Νοσοκομείου για την άψογη συνεργασία και συμπαράσταση».

Διαβάστε επίσης