• 3 Μαΐου 2024,

7 ενστάσεις έκανε δεκτές το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο

 7 ενστάσεις έκανε δεκτές το ΑΣΕΠ για τις προσλήψεις στο Νοσοκομείο

Ο διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας Τάσος Καρασαββόγλου υπέγραψε χθες- όπως σε αυτές τις περιπτώσεις προβλέπεται- νέα απόφαση (διαπιστωτική πράξη) με την οποία τροποποιεί τον κατάλογο αυτών που προσλαμβάνονται στο νοσηλευτικό ίδρυμα για εργασία στον τομέα της καθαριότητας. Με την προαναφερθείσα απόφαση του διοικητή λήγει οριστικά το θέμα που ανέκυψε προ λίγων μηνών, το οποίο έλαβε ακόμη και πολιτικές διαστάσεις. Παρά τον θόρυβο που δημιουργήθηκε τότε, η διαδικασία που επακολούθησε ήταν η συνηθισμένη. Το ΑΣΕΠ εξέτασε τις 25 ενστάσεις, έκανε δεκτές ορισμένες κι έτσι υποχρέωσε τον φορέα που έκανε τις προσλήψεις να διορθώσει τον κατάλογο των δικαιούχων να εργαστούν.

Ο διαγωνισμός αφορούσε θέσεις εργασίας στο Νοσοκομείο στην καθαριότητα (κυρίως) και στο εστιατόριο. «Βγήκε» στον αέρα τον Οκτώβρη του 2018. Όσοι επιλέχθηκαν έπιασαν δουλειά από την 1η Δεκέμβρη. Τότε υπήρξαν διάφορες διαμαρτυρίες και παράπονα. Λέγεται ότι για τη διαδικασία έγινε καταγγελία ακόμη και στην Εισαγγελία Καβάλας. Υπεβλήθηκε ερώτηση στη Βουλή, που δεν έχει απαντηθεί ακόμη. Όπως πάντα δημιουργήθηκε μπόλικη φασαρία για κάτι που είχε τη προβλεπόμενη από το νόμο (μέσω του ΑΣΕΠ) διαδικασία ελέγχου ώστε τυχόν λάθη ή αδικίες να διορθωθούν.

Το ΑΣΕΠ εξέτασε τις 25 ενστάσεις που κατατέθηκαν. Έκανε δεκτές 7 από αυτές. Ουσιαστικά επηρεάζονται οι 6 από τους 7 που έκαναν τις ενστάσεις αφού με τη διόρθωση στη μοριοδότηση 6 άτομα που εργάζονταν στο Νοσοκομείο απολύονται και στη θέση τους προσλαμβάνονται οι 6 των οποίων οι ενστάσεις έγιναν δεκτές. Η αλλαγή στα 6 + 6 πρόσωπα έγινε από την προηγούμενη εβδομάδα. Η σχέση εργασίας είναι ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου κι οι συμβάσεις λήγουν 30 Νοέμβρη του 2020. Όλοι οι άλλοι που εξ αρχής προσελήφθησαν, προσελήφθησαν σωστά κι έτσι συνεχίζουν κανονικά την εργασία τους.

Διαβάστε επίσης