7 έως 9 Σεπτέμβρη η γιορτή αγοράς

 7 έως 9 Σεπτέμβρη η γιορτή αγοράς

Από τις 7 έως τις 9 Σεπτέμβρη ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας, πραγματοποιεί στην πλατεία Ελευθερίας, ενδεχομένως και στην πλατεία Καπνεργάτη, την φθινοπωρινή εκδήλωσή του, γιορτή της αγοράς. Η εκδήλωση που πέρσι έγινε πρώτη φορά με επίκεντρο την πλατεία Καπνεργάτη, θα μοιάζει πολύ με τη «λευκή νύχτα», αν και δεν θα υπάρχει διεύρυνση ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων ούτε κυκλοφοριακής φύσεως μέτρα για εμπορικούς λόγους στους πεζόδρομους.

Ταυτόχρονα θα επιδιωχθεί το τριήμερο να υπάρχουν εκπτωτικές τιμές μέσω προσφορών στα καταστήματα του Εμπορικού Συλλόγου.

Το πρόγραμμα προετοιμάζεται κυρίως στην πλατεία Ελευθερίας. Κάποιες από τις εκδηλώσεις θα γίνουν στην πλατεία Καπνεργάτη, ενώ ο ιδιωτικός τομέας, πιθανόν να αυξήσει τα γεγονότα με εκδηλώσεις στους πεζόδρομους, μπροστά από τις επιχειρήσεις.

Ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Βασίλης Λεμονίδης, είπε τα εξής: «Ήδη έχει ψηφισθεί στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο, 7 με 9 Σεπτεμβρίου θα γίνει το φεστιβάλ, το οποίο θα είναι η γιορτή της αγοράς. Θα είναι διήμερο. Πέρσι ξεκινήσαμε την προσπάθεια. Το φετινό διοργανώνεται με πιο πολλές δράσεις. Συναυλίες και παράλληλες δράσεις. Βοηθάνε πάλι ο Δήμος Καβάλας με την Δημωφέλεια και η Αντιπεριφέρεια και το Επιμελητήριο, που βέβαια το έχουμε πάντα κοντά μας, όλοι οι φορείς μαζί, για να κατεβάσουμε κι άλλο κόσμο στην αγορά, για να μπορέσουμε να τονώσουμε την κίνηση στα μαγαζιά μας.

Θα καλέσουμε την περίοδο εκείνη τα μέλη μας να κάνουνε τότε τις μεγάλες προσφορές τους. Ούτως ή άλλως τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, μόλις τελειώνουν δηλαδή οι εκπτώσεις, μπαίνουνε οι διαδικασίες των μεγάλων προσφορών. Νομίζω ότι θα υπάρχει ένα σύνολο δράσεων και γεγονότων που θα τονώσουνε την αγορά».

Διαβάστε επίσης