Το Αστικό ΚΤΕΛ έχει σχέδια για το οικόπεδο του στο Περιγιάλι

 Το Αστικό ΚΤΕΛ έχει σχέδια για το οικόπεδο του στο Περιγιάλι

Με αφετηρία την τακτική γενική συνέλευση του αστικού ΚΤΕΛ Καβάλας που πραγματοποιήθηκε στο τέλος Ιουνίου, η ανώνυμη εταιρία προσπαθεί να εκσυγχρονιστεί με βασικότερο στόχο την αξιοποίηση του οικοπέδου της στο Περιγιάλι, στη συνοικία του Αγίου Τρύφωνα. Στο συγκεκριμένο χώρο το αστικό ΚΤΕΛ θέλει να λειτουργήσει βενζινάδικο για το οποίο έλαβε την προβλεπόμενη άδεια, από το οποίο θα τροφοδοτούνται τα λεωφορεία του αστικού ΚΤΕΛ.

Εφόσον οι συνθήκες το επιτρέψουν δίπλα στο βενζινάδικο, στόχο είναι να κατασκευαστεί και να λειτουργήσει πλυντήριο των λεωφορείων, ενώ μακροπρόθεσμα ο χώρος μπορεί να χρησιμοποιηθεί και για παρκάρισμα των λεωφορείων, ώστε να αποσυμφορηθεί η κατάσταση των σταθμευμένων λεωφορείων στην περιοχή του κεντρικού λιμανιού.

Το οικόπεδο που διαθέτει το αστικό ΚΤΕΛ στην περιοχή του Περιγιαλίου, αρκεί για βενζινάδικο και πλυντήριο, ωστόσο για να λειτουργήσει ως χώρος στάθμευσης χρειάζεται να αγοραστούν ένα ή περισσότερα από τα διπλανά οικόπεδα.

Η γενική συνέλευση ενέκρινε την απόκτηση ενός μεταχειρισμένου μικρού λεωφορείου, το οποίο διαθέτει και ράμπα ΑΜΕΑ. Αυτό προετοιμάζεται να βγει σε κυκλοφορία τις επόμενες ημέρες ή εβδομάδες. Θα αντικαταστήσει άλλο μίνι μπας που αποσύρεται. Αυτή η περίοδος για το αστικό Καβάλας δεν είναι και η καλύτερη. Η κίνηση προς τις παραλίες δεν επαρκεί για να καλύψει την κίνηση των επιβατών που αυτή την περίοδο δεν είναι στην Καβάλα, δηλαδή τους φοιτητές του ΤΕΙ.

Με τις αποφάσεις στη γενική συνέλευση στο τέλος Ιουνίου, το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας έχει τη δυνατότητα ν΄ αγοράσει 4 ακόμη λεωφορεία, όταν παραστεί ανάγκη και όταν βρεθούν τα λεωφορεία που επιδιώκεται ν΄ αγοραστούν κι όταν αυτό συμβεί τότε η δύναμη των λεωφορείων της εταιρίας Αστικό ΚΤΕΛ θ΄ αυξηθεί από 40 σε 44 λεωφορεία.

Όσο για το οικόπεδο  που θ΄ αξιοποιήσει το αστικό ΚΤΕΛ στο Περιγιάλι, ο καθαρισμός του αναμένεται να γίνει εντός του μήνα.

Διαβάστε επίσης