• 7 Μαΐου 2024,

700 περίπου μέλη του Εμπορικού Συλλόγου έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές

 700 περίπου μέλη του Εμπορικού Συλλόγου έχουν δικαίωμα ψήφου στις προσεχείς εκλογές

Σε προεκλογική περίοδο βρίσκεται και επίσημα ο Εμπορικός Σύλλογος Καβάλας.

Την περασμένη Παρασκευή συνεδρίασε τελευταία φορά το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου με σημαντικότερη απόφαση την έγκριση του μητρώου μελών. Δηλαδή του καταλόγου των μελών του Εμπορικού Συλλόγου που θα έχουν δικαίωμα να ψηφίσουν στις προσεχείς εκλογές. Λέγεται ότι περίπου 700 έμποροι επαγγελματίες στην αγορά και σε όλη την πόλη έχουν δικαίωμα να λάβουν μέρος στις εκλογές του Εμπορικού Συλλόγου Καβάλας.

Μπορούν να ψηφίσουν και να ψηφιστούν. Ο αριθμός είναι μεγάλος, δείχνει την εμπιστοσύνη των εμπόρων της πόλης προς τον Εμπορικό Σύλλογο καθώς πολλές φορές στο παρελθόν τα μέλη που είχαν δικαίωμα να ψηφίσουν -σε προηγούμενες εκλογές- ήταν πολύ λιγότερα.

Φυσικά και σε αυτή την περίπτωση θα υπάρξει αποχή. Αν και οι υποψήφιοι με την κινητοποίηση που θα κάνουν θα επηρεάσουν θετικά τη συμμετοχή. Στην εκλογική διαδικασία εκτός από την παράταξη «Ενωτική Συνεργασία Εμπόρων» -με υποψήφιο Πρόεδρο τον Γιάννη Κελγιώργη- φαίνεται ότι θα λάβει μέρος και η «Αγωνιστική Συσπείρωση». Με πιθανό επικεφαλής τον Θεόδωρο Κοντογεωργίου. Η παράταξη είχε μία έδρα στο προηγούμενο συμβούλιο ενώ στο πρόσφατο παρελθόν έφθασε μέχρι τις 2.

Τον Φεβρουάριο λήγει η προθεσμία υποβολής υποψηφιοτήτων και τότε θα ξέρουμε συγκεκριμένα όλους τους υποψηφίους. Το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Κελγιωργη λέγεται ότι θα έχει έως και 20 υποψηφίους. Χωρισμένοι σε δύο κατηγορίες.

Οι παλιοί και οι καινούργιοι. Οι πρωτοεμφανιζόμενοι λέγεται ότι θα είναι περίπου στο 50% ενώ από τους παλιούς υποψήφιος -αλλά για μέλος του Εμπορικού Συλλόγου- υποψήφιος θα είναι και ο Βασίλης Λεμονίδης. Σύμφωνα με πληροφορίες το ψηφοδέλτιο του Γιάννη Κελγιώργη θα είναι πολυσυλλεκτικό (και ιδεολογικά), θα έχει φρεσκάδα και δυναμισμό. Όπως όλα δείχνουν θα είναι το φαβορί των εκλογών. Υπολογίζεται ότι θα εξασφαλίσει  11 η και 12 έδρες στο νέο διοικητικό συμβούλιο. Πρόσφατα ο κ. Κελγιώργης ανακοίνωσε την πρώτη του υποψήφια, την κ. Ανθή Αργυροπούλου. Αυτή η παρουσία από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης πρόκειται να συνεχιστεί το επόμενο διάστημα.

Την Παρασκευή μετά την τελευταία συνεδρίαση του απερχόμενου Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου τα μέλη του συνέχισαν την μεταξύ τους συζήτηση, πιο χαλαρά σε ένα γεύμα που είχε χαρακτήρα αποχαιρετισμού. Το κλίμα ήταν άριστο, ισχυρή απόδειξη όλων όσων έγιναν την προηγούμενη θητεία στον Εμπορικό Σύλλογο. Θητεία που ήταν σίγουρα πετυχημένη. Οι εκλογές στον Εμπορικό Σύλλογο θα γίνουν το διήμερο 9 και 10 Μαρτίου, από το πρωί μέχρι το βράδυ. Ως συνήθως οι μέρες είναι Πέμπτη και Παρασκευή.

 

Διαβάστε επίσης