• 19 Απριλίου 2024,

800.000 ευρώ θα ζητήσει ως αποζημίωση από το γιατρό το Γ.Ν.Κ.

 800.000 ευρώ θα ζητήσει ως αποζημίωση από το γιατρό το Γ.Ν.Κ.

Στασιμότητα σημειώθηκε καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού στην υπόθεση του γιατρού που επί χρόνια εργάζονταν στο νοσοκομείο Καβάλας ο οποίος κατηγορείται ότι δε διέθετε πτυχίο ιατρικής. Την προηγούμενη εβδομάδα το συγκεκριμένο θέμα απασχόλησε το πειθαρχικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου Καβάλας. η είδηση ωστόσο είναι η πρόθεση του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου Καβάλας να κινηθεί νομικά κατά του γιατρού ζητώντας από αυτόν αποζημίωση.

Φημολογείται ότι το δημόσιο θα ζητήσει αποζημίωση ύψους 800.000 ευρώ, υπολογίζοντας τους μισθούς που εισέπραττε ο γιατρός επί τόσα χρόνια ως εργαζόμενος στο εθνικό σύστημα υγείας. Σημειώνεται πως ο γιατρός ισχυρίζεται ότι κατά λάθος εμφανίζεται να μη διαθέτει πτυχίο ιατρικής. Στρέφεται κατά ιταλικού πανεπιστημίου, όμως στη συνεδρίαση του πειθαρχικού συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου της προηγούμενης εβδομάδας δεν κατάφερε να πείσει τους συναδέλφους του.

Το γεγονός επιβεβαίωσε μιλώντας στο ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ και ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξενοφών Κροκίδης, που διόρθωσε την αρχική πληροφορία λέγοντας ότι η εισήγηση του πειθαρχικού συμβουλίου είναι η τριετής αναστολή της ιδιότητας του γιατρού και όχι η διαγραφή του από το σύλλογο, όπως είχε γράψει την Τρίτη η ΠΡΩΙΝΗ.

Την απόφαση θα λάβει το διοικητικό συμβούλιο του Ιατρικού Συλλόγου σύντομα, στηριγμένο στην εισήγηση του πειθαρχικού συμβουλίου. Αναφερόμενος στην υπόθεση ο κ. Κροκίδης δήλωσε: «Διατηρώ την καλύτερη άποψη για το συνάδελφο. Αλλά θα ήθελα να γνωρίζω από τον ίδιο και έγκαιρα τι ακριβώς συνέβη».

Οι διαθέσεις του δημοσίου, δια του γενικού νομαρχιακού νοσοκομείου Καβάλας, είναι αυτές που περιγράψαμε αλλά δεν έχουν ακόμη οριστικοποιηθεί έως τώρα.

ΔΗΛΩΣΕΙΣ Ξ. ΚΡΟΚΙΔΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ

Από το ραδιόφωνο της ΠΡΩΙΝΗΣ ο Ξενοφών Κροκίδης ρωτήθηκε επίσης για τη συμμετοχή του στις επόμενες εκλογές του δήμου Καβάλας. Απάντησε ότι παρακολουθεί τα δρώμενα και άφησε ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα, αν και όπως σημείωσε έχει πολύ δουλειά στο νοσοκομείο. Χαρακτήρισε ευγενή και μεθοδικό τον Θόδωρο Μουριάδη.

Για τις εκλογές του Ιατρικού Συλλόγου την Κυριακή 21 Οκτωβρίου, παρατήρησε ότι πρόκειται για μία πολύ ενδιαφέρουσα διαδικασία. Δε νομίζω ότι κομματικοποιήθηκαν, επεσήμανε για τις συγκεκριμένες εκλογές ο κ. Κροκίδης, που συμπλήρωσε ότι οι υποψήφιοι είναι σαφώς περισσότεροι από εκείνους που εμφανίστηκαν σε προηγούμενες παρόμοιες εκλογικές διαδικασίες.

 

Διαβάστε επίσης