• 30 Απριλίου 2024,

Αδικαιολόγητη καθυστέρηση έγκρισης της Μ.Π.Ε. της επένδυσης στα Λουτρά Ελευθερών

 Αδικαιολόγητη καθυστέρηση έγκρισης της Μ.Π.Ε. της επένδυσης στα Λουτρά Ελευθερών

Η συνέντευξη του Αρχέλαου Γρανά στο ραδιόφωνο της Πρωινής είχε ως θέμα της τη συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, συνεδρίαση που έγινε δια ζώσης το απόγευμα και το βράδυ της Δευτέρας (προχθές) στην Κομοτηνή.

Επιβεβαιώθηκε ότι αυτά που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση δεν αφορούσαν την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας. Φυσικά και πρόκειται για σύμπτωση που αφορά μόνο τη συγκεκριμένη συνεδρίαση.

Η διαδικασία χαρακτηρίστηκε από τον Αρχέλαο Γρανά ως ήπια και σύντομη. Με βασικότερο θέμα τη γνωμοδότηση του Περιφερειακού Συμβουλίου επί του προτεινόμενου πανελλαδικού Στρατηγικού Σχεδίου Αγροτικής Πολιτικής για το Περιβάλλον για τα χρόνια 2023 έως 2027.

Με την ευκαιρία ο Αρχέλαος Γρανάς και ως ο επικεφαλής της εταιρείας της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας- Θράκης «Εργοανάπτυξη» ρωτήθηκε για την εξέλιξη που παρουσιάζει η περίφημη επένδυση στα Λουτρά των Ελεύθερων.

Τα οποία η «Εργοανάπτυξη» παραχώρησε στον γνωστό επενδυτή από τη Δράμα για να τα αξιοποιήσει. Ο Αρχέλαος Γρανάς διατύπωσε την απορία και την ενόχληση του επειδή η Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων (Μ.Π.Ε.) που κατατέθηκε προς εξέταση και έγκριση στο αρμόδιο Υπουργείο δεν έχει ακόμη εγκριθεί. Θύμισε ότι η μελέτη κατατέθηκε τον περασμένο Μάρτιο και το διάστημα που μεσολάβησε ήταν αρκετό ακόμη και για τη διατύπωση παρατηρήσεων.

Αν τέτοιες υπάρχουν. Δυστυχώς όπως είπε ο κ. Γρανάς δεν προκύπτει καμία αντίδραση και κανένα νέο από το Υπουργείο. Γεγονός μη αναμενόμενο. Εξέλιξη που φυσικά καθυστερεί ακόμα περισσότερο τα σχέδια του επενδυτή.

Όπως είπε μάλιστα, για να μάθει τι ακριβώς συμβαίνει στο αρμόδιο Υπουργείο και ως προς τη μελέτη που είναι σε εκκρεμότητα, ζήτησε τη βοήθεια των κυβερνητικών βουλευτών του Νομού Καβάλας. Προς το παρόν από αυτούς δεν υπάρχουν νέα.


Σύμφωνα με άλλες πληροφορίες το ενδιαφέρον του επενδυτή για το σχέδιο ανάπτυξης των Λουτρών Ελευθερών παραμένει ζωηρό. Εμφανίζεται μάλιστα να δέχεται συνεχώς προτάσεις από άλλους επιχειρηματίες προκειμένου να ενισχύσουν την προσπάθεια του και να συνεταιριστούν μαζί του.

Διαβάστε επίσης