Αεροπορικά δρομολόγια για Αθήνα: Το πρόβλημα συνεχίζεται και το καλοκαίρι

 Αεροπορικά δρομολόγια για Αθήνα: Το πρόβλημα συνεχίζεται και το καλοκαίρι

Δυστυχώς η Aegean συνεχίζει την τακτική διακρίσεων κατά του αεροδρομίου «Μέγας Αλέξανδρος» της Καβάλας αφού εξακολουθεί να απαξιώνει τα δρομολόγιά της προς αυτό το αεροδρόμιο, καθιστώντας τα άβολα, πανάκριβα και καλύπτοντάς τα με μικρά αεροσκάφη.
Με βάση το πρόγραμμα πτήσεων που εκδόθηκε ήδη, η Καβάλα θα εξυπηρετείται από τη θυγατρική της Aegean Olympic air με δέκα δρομολόγια εβδομαδιαίως από και προς την Αθήνα καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού και μάλιστα την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή μόνον με ένα ημερησίως.
Τα δρομολόγια αυτά έχουν καθοριστεί να πραγματοποιούνται σε εξαιρετικά άβολες ώρες (09.35 το πρωινό και 23.00 (!) το βραδινό) και φυσικά είναι ίσως τα ακριβότερα δρομολόγια εσωτερικού της εταιρίας.
Σε εντελώς διαφορετική κατεύθυνση είναι η πολιτική της Aegean σε σχέση με την Αλεξανδρούπολη όπου αφενός έχει καθημερινώς δύο δρομολόγια από και προς Αθήνα (δεκατέσσερα εβδομαδιαίως) αλλά και σε βολικότερες ώρες (08.05 το πρωινό και 21.35 το βραδινό). Φυσικά τα εισιτήρια κοστίζουν πολύ φθηνότερα ενώ τα αεροσκάφη είναι Airbus 300. Όλες οι πληροφορίες δίνονται στους δύο πίνακες που έχουμε αναρτήσει (1 και 2) και όπου φαίνεται καθαρά η δυσμενής αντιμετώπιση της Aegean σε βάρος του αεροδρομίου της Καβάλας.
Πρέπει να σημειώσουμε ότι το κοινό του Έβρου εξυπηρετείται εβδομαδιαίως και από άλλα δεκατέσσερα δρομολόγια (δύο καθημερινώς) της εταιρίας Skyexpress η οποία εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο δραστηριοποιείται με επιτυχία στη γραμμή της Αλεξανδρούπολης παίρνοντας ένα μεγάλο μερίδιο από την Aegean αναγκάζοντάς την μάλιστα να μειώσει και τις τιμές των εισιτηρίων της.
Μήπως θα έπρεπε να στραφούν οι τοπικοί φορείς και προς αυτή την κατεύθυνση, στην προσέλκυση δηλαδή κάποιου ανταγωνιστή, ώστε να αναγκαστεί και η Aegean να αναπροσαρμόσει την πολιτική της για την Καβάλα;

Διαβάστε επίσης