Αφετηρία στην οδό Δοϊράνης ζητά το Αστικό ΚΤΕΛ

 Αφετηρία στην οδό Δοϊράνης ζητά το Αστικό ΚΤΕΛ

Σε εκκρεμότητα στον Δήμο Καβάλας παραμένει το αίτημα του Αστικού ΚΤΕΛ, δύο γραμμές του να μεταφέρουν την αφετηρία τους στην οδό Δοϊράνης (περιοχή 3660). Πρόκειται για γραμμές που εξυπηρετούνται κυρίως το πρωί, με μικρά λεωφορεία. Αφορούν τις συνοικίες της Δεξαμενής (από την οδό Κ. Τσολάκη) και τα Ποταμούδια. Το Αστικό ΚΤΕΛ σκέπτεται μια νέα γραμμή, στη συνοικία της Καλαμίτσας (έως τέρμα Καλαμίτσας). Οι κάτοικοι της περιοχής εξυπηρετούνται μόνο το Καλοκαίρι από τα δρομολόγια προς Καλαμίτσα και Μπάτη. Το αναλυτικό ρεπορτάζ αναφέρει:

Με ανάμικτα αισθήματα αποχαιρετά και φέτος το καλοκαίρι, το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας. Όπως κάθε χρόνο υπήρξε μείωση εισιτηρίων στις συνήθεις αστικές γραμμές, κινήθηκε ωστόσο ικανοποιητικά η γραμμή προς τις παραλίες, την Καλαμίτσα και το Μπάτη.

Τα δρομολόγια στη γραμμή της Καλαμίτσας και του Μπάτη θα συνεχιστούν, όπως κάθε χρονιά, ανάλογα με την επιβατική κίνηση, η οποία εν πολλοίς εξαρτάται από την πορεία του καιρού, φτάνει μέχρι τις 11 Σεπτέμβρη που επαναλειτουργούνε τα σχολεία.

Το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας από την πρώτη στιγμή έχει διαχωρίσει τη δική του δουλειά από αυτή του υπεραστικού ΚΤΕΛ, που επωφελείται περισσότερο από την τουριστική κίνηση. Στο Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας και τα λεωφορεία του – κακά τα ψέματα – ταιριάζει περισσότερο η χειμερινή περίοδος και είναι καλό νέο υπό αυτές τις συνθήκες το ότι οι φοιτητές επανέρχονται στην πόλη, αφού τη Δευτέρα αρχίζουν τις εξετάσεις.

Εν τω μεταξύ το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, που επιδιώκει να αξιοποιήσει το οικόπεδό του στο Περιγιάλι, κατέθεσε αίτημα στο Δήμο Καβάλας το οποίο είναι σ΄ εκκρεμότητα. Ζητά δύο γραμμές του να έχουνε αφετηρία επί της οδού Δοϊράνης, πολύ κοντά στην κεντρική πλατεία, στην περιοχή όπου στάθμευαν τα ταξί του 3660. Πρόκειται για την αφετηρία του δρομολογίου Νο 9 για τα Ποταμούδια και του δρομολογίου Νο 2 για τη Δεξαμενή. Και τα δύο δρομολόγια εκτελούνται από μικρά λεωφορεία – μίνι μπας – αλλά στην αφετηρία, εφόσον το αίτημα γίνει δεκτό, θα σταθμεύουν δύο μικρά λεωφορεία το πολύ.

Μ΄ αυτόν τον τρόπο τα λεωφορεία θα ξεκινούν από ένα πιο κεντρικό σημείο, προσελκύοντας ακόμη περισσότερους επιβάτες.

Και τα δύο δρομολόγια έχουν σήμερα αφετηρία την περιοχή του κεντρικού λιμανιού. Ο Δήμος Καβάλας επιφυλάσσεται ν΄ απαντήσει επί του αιτήματος του Αστικού ΚΤΕΛ, αφού έχει κατά νου μια άλλη προτεραιότητα, ν΄ αποφασίσει οριστικά τι θα κάνει με το φιλόδοξο και μεγάλο έργο της ανάπλασης της κεντρικής πλατείας. Ωστόσο το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας, ισχυρίζεται ότι μπορεί να διευκολυνθεί και το αίτημά του να γίνει δεκτό, τουλάχιστον μέχρι ν΄ αρχίσουν οι εργασίες στην κεντρική πλατεία, πολύ δε περισσότερο την εποχή που αυτές θα επηρεάσουν την οδό Δοϊράνης.

Ταυτόχρονα το Αστικό ΚΤΕΛ Καβάλας ψάχνει περισσότερους επιβάτες με μια καινούρια γραμμή, που έχει κατά νου. Ουσιαστικά πρόκειται για την γραμμή του καλοκαιριού, Καλαμίτσα – Μπάτη, την οποία θέλει να σταθεροποιήσει το χειμώνα, μέχρι την Καλαμίτσα. Επικεντρώνεται σε κατοικίες και συνοικίες πίσω από την Καλαμίτσα και κάτω από τη ΔΕΠΟΣ, όπου υπάρχουν πολλοί άνθρωποι που θα μπορούσαν να εξυπηρετηθούν με τα δρομολόγια του Αστικού ΚΤΕΛ.

Ο κόσμος αυτός είναι ικανοποιημένος από την εξυπηρέτηση με τα αστικά λεωφορεία το καλοκαίρι, παύει όμως να εξυπηρετείται κάθε φορά που τελειώνουν τα δρομολόγια στη γραμμή της Καλαμίτσας και του Μπάτη.

Διαβάστε επίσης