• 7 Μαΐου 2024,

Αύξηση εισιτηρίων στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ

 Αύξηση εισιτηρίων στις εκδηλώσεις του φεστιβάλ

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος για την επιτυχία των εκδηλώσεων του Φεστιβάλ Φιλίππων, φέτος που αυτό συμπληρώνει 60 χρόνια, είναι ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ, Πέτρος Πετρόπουλος. Προβλέπει μάλιστα μεγάλη αύξηση των εισιτηρίων, άρα περισσότερα χρήματα να μείνουν στο ταμείο του ΔΗΠΕΘΕ, που ως γνωστό διοργανώνει το Φεστιβάλ.

Η συναυλία Ξαρχάκου – Πρωτοψάλτη, όπου όλα τα εισιτήρια εξαντλήθηκαν ήταν η κορυφαία στιγμή του Φεστιβάλ τα τελευταία 15 – 20 χρόνια, είπε χαρακτηριστικά ο Π. Πετρόπουλος.

Πραγματικά το βράδυ της περασμένης Κυριακής σημειώθηκε ένα μεγάλο ρεκόρ για τις εκδηλώσεις του φεστιβάλ. Το σημαντικότερο βέβαια είναι ότι 2000 και πλέον άνθρωποι έφυγαν από τη συναυλία ιδιαίτερα ευχαριστημένοι.

Ο κ. Πετρόπουλος χαρακτηρίζει τις παραστάσεις ποιοτικές, γεγονός που διευκολύνει την ανταπόκριση του κόσμου. Θυμίζει ότι τα εισιτήρια του 2015 ήταν 11.000, του 2016 24.000, προβλέπει δε, ότι τα εισιτήρια των φετινών παραστάσεων κι εκδηλώσεων θα ξεπεράσουν τις 30.000.

Παραδέχεται ότι η αύξηση ήταν ιδιαίτερα μεγάλη, ακόμη μεγαλύτερη με λίγα λόγια, αν δεν υπήρχαν ματαιώσεις, όπως για παράδειγμα οι δύο μουσικές εκδηλώσεις, αφιερωμένες στο Μίκη Θεοδωράκη.

Ο κ. Πετρόπουλος υπενθυμίζει ότι οι ματαιώσεις των δύο αυτών παραστάσεων έγιναν με ευθύνη του ίδιου του σχήματος, του παραγωγού, όχι μόνο για το Αρχαίο Θέατρο των Φιλίππων, αλλά και το υπόλοιπο της περιοδείας στην Ελλάδα.

Ρωτήθηκε ο κ. Πετρόπουλος για το γεγονός ότι φέτος οι συνεντεύξεις τύπου των σχημάτων που εμφανίζονται στο φεστιβάλ Φιλίππων είναι ακόμη λιγότερες. Με αυτόν τον τρόπο ένας ισχυρός θεσμός συνέντευξης τύπου, πριν από κάθε καλλιτεχνικό γεγονός, αδυνατίζει ακόμη περισσότερο. Ο Πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ εξηγεί ότι η πρωτοβουλία ανήκει στα διάφορα σχήματα, που αυτά δεν έχουνε χρόνο για τη συνέντευξη τύπου. Συμπληρώνει μάλιστα ότι οι περισσότεροι ηθοποιοί ή μουσικοί, έρχονται στην Καβάλα λίγες ώρες πριν από το καλλιτεχνικό γεγονός κι έτσι δεν βγαίνει στο πρόγραμμά τους η συνέντευξη τύπου.

Πάντως συνέντευξη τύπου θα δοθεί την ερχόμενη Τρίτη, για την παράσταση με πρωταγωνιστή τον κ. Δημήτρη Πιατά.

 

 

Διαβάστε επίσης