• 17 Μαΐου 2024,

Αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ

 Αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ

Ο πρώην Πρόεδρος της ΔΕΥΑ Καβάλας Χρήστος Τσοχαταρίδης επιβεβαίωσε χθες το πρωί, μιλώντας στο ραδιόφωνο της Πρωινής, την απόφαση που πήρε το προηγούμενο βράδυ κατά πλειοψηφία, το διοικητικό συμβούλιο της επιχείρησης. Με βάση αυτή την απόφαση, που όπως σημείωσε ο κ. Τσοχαταρίδης, για να εφαρμοσθεί πρέπει να εγκριθεί κι από το δημοτικό συμβούλιο, έρχεται αύξηση στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑΚ.

Ο κ. Τσοχαταρίδης εξήγησε ότι με την απόφαση της Τρίτης, καταργείται η υποχρεωτική ελάχιστη κατανάλωση στα κλειστά υδρόμετρα, μειώνεται η εγγύηση στα νέα υδρόμετρα από 100 στα 50 ευρώ. Καταργείται πάγιο τέλος στον πρώην Δήμο Φιλίππων, που ήταν 20 ευρώ το έτος και αφορούσε 6.500 καταναλωτές. Ταυτόχρονα αποφασίστηκε η επιβολή πάγιου τέλους 36 ευρώ συν ΦΠΑ ανά λογαριασμό, γεγονός που αφορά 44.000 πελάτες και υπολογίζεται ότι είναι μια επιβάρυνση στους λογαριασμούς, περίπου 45 το χρόνο.

Το πάγιο αυτό τέλος που επιβάλλεται είναι κάτι καινούριο στους λογαριασμούς της ΔΕΥΑ Καβάλας. Αναφέρεται στη συντήρηση των δικτύων. Είναι ένα τέλος που άλλες ΔΣΕΥΑ χρησιμοποιούν εδώ και καιρό.

«Για να εφαρμοσθεί η απόφαση πρέπει να εγκριθεί από το δημοτικό συμβούλιο. Ελπίζω ότι κάτι τέτοιο δε θα γίνει , γιατί ήδη υπήρξε μία επιφύλαξη στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ από την πλειοψηφία ως προς το σκεπτικό της εισήγησης» ήταν η δήλωση του Χρ. Τσοχαταρίδη.

Συμπληρωματικά ο κ. Τσοχαταρίδης είπε: «Νομίζω ότι δεν υπάρχει λόγος να μπει αυτό το καινούριο τέλος. Η εταιρία είναι κερδοφόρα κι αυτό φαίνεται από τους ισολογισμούς της από το 2012 και μετά. Εγώ ζήτησα την απόσυρση της εισήγησης για να επανέλθει πιο αναλυτική με περισσότερα στοιχεία».
Σύμφωνα με τον Χρ. Τσοχαταρίδη, η ΔΕΥΑΚ από την επιβολή του μηνιαίου τέλους για τη συντήρηση των δικτύων της θα επωφεληθεί ενός ποσού άνω του  1 εκατομμυρίου ευρώ. Πρόκειται για επιπλέον έσοδα. Στη συζήτηση ωστόσο η επιχείρηση, δήλωσε ότι υπολογίζει τα επιπλέον έσοδα στις 700.000 ευρώ περίπου.

Εκτός από τον Χρ. Τσοχαταρίδη αρνητικά στο θέμα ψήφισε και ο κ. Αργυρός που μετέχει στο διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΥΑΚ ως εκπρόσωπος της παράταξης του Βαγγέλη Παππά. Σύμφωνα με πληροφορίες που πάντως ο κ. Τσοχαταρίδης δεν επιβεβαίωσε, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου, Φιλόσογλου και Φιλιππίδης ζήτησαν από τον κ. Ξανθόπουλος ν΄ αποσύρει το θέμα για να το επαναφέρει πιο καλά τεκμηριωμένο. Η πρότασή τους δεν έγινε δεκτή και στο τέλος οι κύριοι Φιλιππίδης και Φιλόσογλου, ψήφισαν υπέρ της πρότασης της διοίκησης της επιχείρησης.

Σχετικά με τις ποινές που επιβάλλονται στο προσωπικό της ΔΕΥΑΚ, ο κ. Τσοχαταρίδης είπε στο ραδιόφωνο της Πρωινής: «Ζήτησα να γίνει μία συζήτηση στο διοικητικό συμβούλιο για τις ποινές που επιβάλλονται. Κάτι τέτοιο πιστεύω ότι θα έχει αποτέλεσμα».

 

 

Διαβάστε επίσης