• 17 Μαΐου 2024,

Καβαλιώτικο και διαφορετικό

 Καβαλιώτικο και διαφορετικό

Στην αίθουσα συνεδριάσεων του δημοτικού συμβουλίου, δόθηκε χθες συνέντευξη τύπου από τους εκπροσώπους του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, στο πλαίσιο μιας ακόμη παραγωγής, μιας θεατρικής παράστασης που παρουσιάζεται στο «Αντιγόνη Βαλάκου», Σάββατο και Κυριακή, 4 και 5 Μαρτίου. Παραβρέθηκαν οι συντελεστές της παράστασης, μαζί με τον Πρόεδρο του Διοικητικού συμβουλίου και τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή Θ. Γκόνη.

Η σύλληψη, η σκηνοθεσία και η επιμέλεια του σκηνικού χώρου ανήκει στον καβαλιώτη στην καταγωγή Μιχάλη Αγγελίδη, ο τίτλος της παράστασης είναι: «Στην αναζήτηση του θαυμαστού».

Πρώτος στη συνέντευξη τύπου μίλησε ο Π. Πετρόπουλος, που μεταξύ άλλων είπε: «Η παρούσα παράσταση είναι η 3η παραγωγή του ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, για την καλλιτεχνική περίοδο που ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβρη. Είναι μία δουλειά ενός δικού μας παιδιού, καβαλιώτη στην καταγωγή του Μιχάλη Αγγελίδη, που δραστηριοποιείται καλλιτεχνικά στην Αθήνα. Πρόκειται για μία απόδειξη ότι το ΔΗΠΕΘΕ στηρίζει τους καβαλιώτες.  Είναι τιμή η συνεργασία μαζί του. Στην παράσταση προϋπήρξε δουλειά ατέλειωτων ωρών. Στηρίζουμε αυτήν με όλες μας τις δυνάμεις. Κατ΄ ουσίαν είναι μια καβαλιώτικη παράσταση, αφού κι οι συμμετέχοντες είναι όλοι από την Καβάλα.

Ο Θοδωρής Γκόνης είπε μεταξύ των άλλων: «Το ΔΗΠΕΘΕ συνεχίζει τις παραγωγές του και τις παραστάσεις του. Ο Μιχ. Αγγελίδης είναι ένας νέος άνθρωπος με απαιτήσεις από τον εαυτό του. Δώσαμε λοιπόν θέατρο να εργαστεί αυτός και η ομάδα του. Δουλεύει απερίσπαστος και τον ευχαριστώ, που είναι εδώ. Δεν παρεμβαίνουμε στο έργο του. Έχουμε τη διάθεση ν΄ ανοίξουμε την πόρτα του θεάτρου και σε άλλα νέα παιδιά».

Ο Μιχ. Αγγελίδης ευχαρίστησε θερμά το διοικητικό συμβούλιο, το προσωπικό του ΔΗΠΕΘΕ για τη συνεργασία και την ψυχή όπως χαρακτήρισε του ΔΗΠΕΘΕ, τον Θ. Γκόνη, που τον εμπιστεύτηκε. Είπε στη συνέχεια: «Πρόκειται για μία σκηνική σύνθεση, με αφορμή την εικόνα ενός νέου στρατοπέδου. Προηγήθηκε ένα μηνιαίο εργαστήρι, από το οποίο επιλέχθηκαν οι ηθοποιοί».

Η Κατερίνα Συμεωνίδου δήλωσε τη χαρά της που συμμετέχει στην παράσταση. Η δουλειά ιδιαίτερη κι όπως παρατήρησε όλα στηρίζονται στην ευρηματικότητα του Μιχ. Αγγελίδη. Ελπίζω ότι ανταποκριθήκαμε στις απαιτήσεις του έργου, είπε και κάλεσε τον κόσμο να δει την παράσταση. Να μη φοβόμαστε το διαφορετικό, είπε η κα Κατ. Συμεωνίδου.

Διαβάστε επίσης