• 7 Μαΐου 2024,

Άγγελος Κυρανούδης: « Η Ακαδημία του ΑΟΚ σε νέες βάσεις»

 Άγγελος Κυρανούδης: « Η Ακαδημία του ΑΟΚ σε νέες βάσεις»

Συνέντευξη στους 93,7 παραχώρησε ο τεχνικός διευθυντής της Ακαδημίας του ΑΟΚ, Άγγελος Κυρανούδης.

Μίλησε για τα βήματα που έγιναν από το καλοκαίρι του 2018 μέχρι τώρα αλλά και για τον προγραμματισμό της νέας σεζόν.

Αναλυτικά η συνέντευξη.

Ερώτηση: Πως κλείνει η χρονιά για την Ακαδημία του ΑΟΚ;

Απάντηση:  Η Ακαδημία του ΑΟΚ φέτος μπήκε σε μια νέα βάση, συνεπικουρούμενη απ` όλο το Δ. Σ του Ερασιτέχνη  και τη διοικούσα. Εγιναν κάποιες κινήσεις από το καλοκαίρι που ενδυνάμωσαν την Ακαδημία. Περάσαμε τον τρόπο λειτουργίας σ` ένα άλλο επίπεδο από αυτόν που ήταν τα προηγούμενα χρόνια.  Υπήρχε μια μεγάλη αύξηση όσον αφορά τις εγγραφές των παιδιών. Γεγονός που έπρεπε να γίνει εδώ και πολλά χρόνια.  Είμαστε ΑΟΚ και πρέπει να είμαστε η πρώτη Ακαδημία μέσα στην Καβάλα και κατά επέκταση στο νομό. Από εκεί και πέρα βρισκόμαστε τώρα σε μια κατάσταση γιορτινή όπως όλες οι Ακαδημίες.  Είχαμε μια γιορτή σε συνεργασία με την Ακαδημία της ΑΕΚ Καβάλας όπου  κάναμε  κάποιες δράσεις για να  διασκεδάσουνε και να χαρούνε όλα τα παιδιά που ξέφυγαν από το ανταγωνιστικό πνεύμα που κυριαρχεί τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα ένα τμήμα μας συμμετέχει στο Χριστουγεννιάτικο τουρνουά της Ξάνθης.

Ερώτηση: Οι σκέψεις σας για το νέο έτος;

Απάντηση:  Πρώτα απ` όλα όλοι μας ευελπιστούμε και ευχόμαστε η μεγάλη μας ομάδα που είναι ο ΑΟΚ, ν` ανέβει κατηγορία. Πράγμα που θα βοηθήσει όλο το νομό και όχι μόνο τη δική μας ομάδα. Από εκεί και πέρα σκεφτόμαστε ότι με την άνοδο αυτή θα πρέπει να δημιουργηθεί μια ομάδα η οποία θα πρέπει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα Κ-19. Οπότε πρέπει να οργανώσουμε σιγά- σιγά την ομάδα από τώρα.  Να προγραμματίσουμε τον τρόπο, να έχουμε επαφές έτσι ώστε να μπορέσουμε να χτίσουμε την ομάδα αυτή. Νομίζω ότι είναι αυτό το πιο σημαντικό κομμάτι της προσπάθειας που πάει να γίνει.

Ερώτηση: Αυτό σημαίνει ότι ήδη πρέπει να ρίχνεται ματιές σε ταλέντα του νομού μας.

Απάντηση; Βεβαίως. Ήδη ρίχνουμε ματιές. Τόσο ο Παύλος Δερμιτζάκης ο προπονητής της πρώτης ομάδας όσο και εμείς όλοι που απαρτίζουμε το τιμ της Ακαδημίας ήδη έχουμε αρχίσει να ρίχνουμε ματιές. Πρέπει να τονίσω ότι πρέπει να υπάρξει μια συνεργασία με όλες τις ομάδες για να μπορέσει να δημιουργηθεί ένα κλίμα αμοιβαίας συνεργασίας προικειμένου να βοηθηθεί η ομάδα αλλά και τα παιδιά του νομού.

Ερώτηση:  Στην οργάνωση της Ακαδημίας του ΑΟΚ πρέπει να γίνουν ακόμη περισσότερα βήματα;

Απάντηση;  Σε όλα τα επίπεδα πρέπει να γίνουν βήματα. Εγώ προσωπικά είμαι ευχαριστημένος από την άποψη ότι γίνονται βήματα σε σχέση με αυτό που βρήκαμε.

Η σκέψη των ανθρώπων της διοικούσας επιτροπής είναι να βοηθήσουν με όλες τους τις δυνάμεις της Ακαδημία. Είναι σημαντικό ότι δε δίνουν έμφαση μόνο στην πρώτη ομάδα αλλά δίνουν και στην Ακαδημία.  Είχαμε μια συνάντηση αυτές τις μέρες με τον κ. Αντωνίου και πιστεύω ότι θα δρομολογηθούν κάποια πράγματα και θα λυθούν ορισμένα προβληματάκια που υπάρχουν και από το Γενάρη θα πάμε σε μια καλύτερη οργανωτική χρονιά.

Ερώτηση:  Είναι πρόκληση για τον Άγγελο Κυρανούδη ο ΑΟΚ;

Απάντηση:  Πρώτα απ` όλα είναι τιμή για μένα που είμαι στην οικογένεια της μεγαλύτερης ομάδας του νομού.   Φυσικά είναι και πρόκληση. Ευχαριστώ όλους τους ανθρώπους και ειδικά τον κ. Αντωνίου και τον κ. Δερμιτζάκη που μου κάνανε την τιμή να ηγηθώ αυτής της προσπάθειας. Είναι πρόκληση γιατί δεν σας κρύβω ότι η φιλοδοξία μου η προσωπική μου είναι να ασχοληθώ με αυτό το κομμάτι στο μέλλον.

Ερώτηση:  Βάση προγραμματισμού θα μπορεί ο ΑΟΚ να βασιστεί στο μέλλον και σε παιδιά που θα προέρχονται από την Ακαδημία του συλλόγου;

Απάντηση: Ήδη έχουνε ανέβει δυο παιδιά στην πρώτη ομάδα και προπονούνται με τις οδηγίες του Παύλου Δερμιτζάκη.  Ευελπιστώ ότι αυτό θα συνεχιστεί και για άλλα παιδιά. Το σημαντικότερο είναι να υπάρχει μια μεθοδολογία και προσέγγιση σε όλες τις παρακάτω ηλικίες έτσι ώστε κάθε χρόνο να πηγαίνουν στην πρώτη ομάδα έτοιμοι παίκτες.

Όχι μόνο στον ΑΟΚ αλλά σε όλο το παιδικό ποδόσφαιρο, πρέπει να δουλέψουμε ατομικά και όχι σαν ομάδα.

Είχαμε μια συνάντηση με τους γονείς τον Οκτώβριο και δώσαμε τα πρώτα στίγματα για το πώς θέλουμε να δουλέψουμε. Μετά τις γιορτές θα κάνουμε συναντήσεις με τους γονείς σε κάθε τμήμα ξεχωριστά για να δούμε τι προβλήματα υπάρχουν αλλά και κάποιες προτάσεις που πιθανόν να έχουν .  Οι γονείς πιστεύω ότι βλέπουν το κάτι διαφορετικό και αυτό το εισπράττω σε καθημερινή βάση.

 

Διαβάστε επίσης