Αγιασμός και μάθημα στο 12ο δημοτικό- Τον Οκτώβρη η μετακόμιση για την έναρξη του δημοτικού έργου

 Αγιασμός και μάθημα στο 12ο δημοτικό- Τον Οκτώβρη η μετακόμιση για την έναρξη του δημοτικού έργου

Κανονικά θα γίνει αύριο Τρίτη 11 Σεπτέμβρη ο αγιασμός στο 12ο δημοτικό σχολείο. Αν και σε αυτό ετοιμάζεται να ξεκινήσει δημοτικό έργο ενεργειακής του αναβάθμισης, η μετακόμιση μαθητών κτλ μετατίθεται για τον Οκτώβρη. Κατά συνέπεια στο 12ο θα γίνει κανονικά όχι μόνο ο αυριανός αγιασμός αλλά στο ίδιο σχολικό κτίριο φαίνεται ότι θα αρχίσουν και τα μαθήματα. Όταν έρθει η ώρα της εγκατάστασης του εργολάβου – αναδόχου του έργου τότε θα αρχίσει και θα υλοποιηθεί η διαδικασία της μετακόμισης.

Σήμερα το πρωί η αρμόδια αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρακονάκη συναντά στο γραφείο του τον κ. Μπαντίκο, διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας. Η μεταξύ τους συνάντηση προκλήθηκε μέσω συστημένης επιστολής πρόσκλησης (!) που ο κ. Μπαντίκος φέρεται να έστειλε στο Δήμο Καβάλας. Προηγήθηκαν τηλεφωνικές συνεννοήσεις, οι οποίες δυστυχώς δεν διόρθωσαν την παρεξήγηση.

Ενώ ο Δήμος Καβάλας ήταν σίγουρος ότι το σχολείο θα κλείσει προσωρινά κι η μετακόμιση θα γίνει τώρα (με την έναρξη της σχολικής χρονιάς), αυτό δεν συνέβη. Η Πρωτοβάθμια απαντά ότι δεν της είχε γνωστοποιηθεί το οριστικό του έργου και δεν προετοίμασε επαρκώς την αλλαγή των δεδομένων. Ο Δήμος Καβάλας απορεί για την αντίδραση της υπηρεσίας αλλά ο χρόνος χάθηκε. Οι απευθείας συνεννοήσεις ουσιαστικά αρχίζουν σήμερα. Η επικείμενη συμφωνία για την μετακόμιση φαίνεται να αφορά το διάστημα του προσεχούς Οκτώβρη.

Ο Δήμος Καβάλας λέγεται ότι διαθέτει πρόσφατη γραπτή δήλωση του αναδόχου, σύμφωνα με την οποία αυτός δεν αποδέχεται να εκτελέσει το έργο ενώ το σχολείο θα λειτουργεί στους χώρους  όπου δεν θα έχουν επεκταθεί οι εργασίες. Αυτό το έγγραφο ακυρώνει οριστικά οποιεσδήποτε σκέψεις (μερίδας γονέων) σύμφωνα με τις οποίες η μετακόμιση μπορούσε να αποφευχθεί. Για να γίνει το έργο θα πρέπει όλο το σχολείο να περιφραχτεί αφού εκεί θα δημιουργηθεί εργοτάξιο. Αν το έργο άρχιζε τώρα όλα θα ήταν πιο απλά. Λόγω γραφειοκρατίας το έργο θα ξεκινήσει τον Οκτώβρη. Μέχρι τότε στο 12ο δημοτικό όλα θα λειτουργούν κανονικά. Μετά θα γίνει η μετακόμιση.

Οι μαθητές θα μοιραστούν στα σχολεία 15ο και 25ο ενώ το 12ο νηπιαγωγείο θα λειτουργήσει σε δημοτικό χώρο όπου φιλοξενούνταν παιδικός σταθμός (κτίριο στην οδό Κ. Τσολάκη). Σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα των εργασιών το σχολείο θα είναι έτοιμο και ενεργειακά αναβαθμισμένο στο τέλος του 2019.

*Κανονικά εκτελείται το δημοτικό έργο στο 21ο δημοτικό σχολείο του Αγίου Λουκά. Η μετακόμιση μαθητών κτλ έχει ετοιμαστεί. Κατόπιν τούτου από αύριο οι μαθητές του 21ου θα προσέρχονται στο δημοτικό σχολείο του Φλωρέξ (22ο) και της οδού Αλκίνου.

Νέα επιστολή Μάρκου Μερκουρόπουλου

Ο συμπολίτης γιατρός Μάρκος Μερκουρόπουλος έστειλε για το ίδιο θέμα μία ακόμη επιστολή. Αυτή αναφέρει:   Ονομάζομαι Μάρκος Χ.Μερκουρόπουλος και ως μέλος του Δ/Σ Γονέων και Κηδεμόνων του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας βρέθηκα στις 03-09-18 στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας σχετικά με το θέμα της ενεργειακής αναβάθμισης του σχολείου.

Στο ερώτημά μου εάν μπορεί να γίνει ενεργειακή αναβάθμιση με ανοιχτό σχολείο και ειδικότερα την περίοδο καλοκαιριού – αργιών η τεχνική υπηρεσία  μου απάντησε αρνητικά, διότι πρώτον δε θα δεχθεί κάτι τέτοιο ο ανάδοχος εργολάβος και δεύτερον ότι οι ρυθμοί εργασιών στο δημόσιο είναι πολύ αργοί και δεν είναι όπως στον ιδιωτικό τομέα. Σίγουρα το δεύτερο επιχείρημα δεν είναι απάντηση από αιρετούς δημοτικούς άρχοντες. Δυστυχώς δεν μπορεί να εγγυηθεί η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας πότε θα αρχίσουν οι εργασίες και πότε θα τελειώσουν. Εάν αρχίσει ο ανάδοχος εργολάβος το έργο και αυτό δεν ολοκληρώνεται στο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα και το σχολείο παραμένει κλειστό, τι θα απογίνουν τα παιδιά μας; Νομίζω η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας δεν έχει ώτα να ακούει ή πιστεύει στο πεπρωμένο, γι’ αυτό δε θέλει να αλλάξει τίποτε. Επίσης πιστεύω η τεχνική υπηρεσία του Δήμου Καβάλας έχει βαλθεί να ταλαιπωρήσει τους μαθητές (Σχεδιάζει να μεταφερθούν τα παιδιά μας σε άλλα τρία σχολεία που δεν μας θέλουν, ενώ τα δικά τους παιδιά θα φοιτούν σε σχολεία κανονικά), τους γονείς, τους εκπαιδευτικούς, τις γιαγιάδες – παππούδες των παιδιών και τέλος τα παιδιά άλλων σχολείων που παίζουν στον τεράστιο προαύλιο χώρο του σχολείου μας.

Επίσης η δήμαρχος του Δήμου Καβάλας μου υποσχέθηκε να έρθει σε επαφή με τον ανάδοχο εργολάβο τις προσεχείς μέρες και να του θέσει το αίτημά μας. Εμείς οι γονείς διαβεβαιώνουμε ότι είμαστε έτοιμοι να αναλάβουμε τις ευθύνες μας για την ασφάλεια των παιδιών μας αφού τοποθετηθούν τα κατάλληλα χωρίσματα.

Τέλος εύχομαι καλή – ομαλή σχολική χρονιά σε όλους τους μαθητές και η ενεργειακή αναβάθμιση του 12ου Δημοτικού Σχολείου Καβάλας να μη γίνει σημείο τριβής και πολιτικής αντιπαράθεσης των δημοτικών παρατάξεων στις προσεχείς εκλογές του Δήμου Καβάλας με θύματα τα παιδιά μας.

 

 

Διαβάστε επίσης