Σημαντικό έργο ανάπλασης ετοιμάζει ο ΟΛΚ στο κεντρικό λιμάνι

 Σημαντικό έργο ανάπλασης ετοιμάζει ο ΟΛΚ στο κεντρικό λιμάνι

Το διοικητικό συμβούλιο του ΟΛΚ ενέκρινε με πρόσφατη απόφαση του την τροποποίηση της μελέτης του έργου ανάπλασης σε τμήμα της χερσαίας ζώνης του κεντρικού λιμανιού. Το έργο θα ξεκινήσει άμεσα κι αφορά: 1) Τον χώρο μπροστά από το σημείο που έδεναν τα φέρι μποτ, χώρος που σήμερα είναι ελεύθερο παρκινγκ. 2) Το παραθαλάσσιο πεζοδρόμιο επί της οδού Αβέρωφ έως τον κυκλικό κόμβο (οδοί Αβέρωφ και Ερυθρού Σταυρού).

Η απόφαση της διοίκησης του ΟΛΚ αναφέρει ειδικότερα: «Αλλαγή της γεωμετρίας της οριζοντιογραφίας της χάραξης της περιοχής επέμβασης στη συμβολή των οδών Αβέρωφ και Εθνικής Αντίστασης, με ταυτόχρονη αλλαγή θέσης και διαπλάτυνσης εισόδου στο χώρο του κεκλιμένου κρηπιδώματος. 2.Αλλαγή θέσης, μορφής και μεγέθους των σημείων στάσης πολιτών, ώστε η ζώνη κρηπιδώματος πλάτους 1,2 μέτρων να είναι ελεύθερη από εμπόδια. 3.Αλλαγή όψεων και διαστάσεων χώρων υγιεινής κοινού για τη βελτίωση της αισθητικής ένταξής του στο περιβάλλοντα χώρο της περιοχής παρέμβασης. 4.Σταθερό πλάτος όδευσης πεζών 7,5 μέτρα περίπου σε όλο το μήκος της περιοχής παρέμβασης και αύξηση επιφανείας χώρων πρασίνου».

Το τελικό αποτέλεσμα της ανάπλασης συνεχίζει και διευκολύνει την πεζοπορία των πολιτών στα δεδομένα της παραλιακής περιοχής της οδού Ε. Αντίστασης. Δημιουργείται με λίγα λόγια μια ακόμη μεγαλύτερη διαδρομή περιπάτου χωρίς εμπόρια από το πάρκινκ του ΝΟΚ έως το κυκλικό (Αβέρωφ και Ερυθρού Σταυρού). Κατεδαφίζονται ή καταργούνται όλα τα μικρά κτίρια που υπάρχουν στην ίδια περιοχή.  Ο πολυσυζητημένος χώρος μπροστά από το σημείο που έδεναν τα φέρι μποτ αλλάζει. Εκεί δεν θα παρκάρουν αυτοκίνητα.

 

Διαβάστε επίσης