Μια μεγάλη ημερίδα για τα προβλήματα της Παναγίας

 Μια μεγάλη ημερίδα για τα προβλήματα της Παναγίας

Το πρωί της Παρασκευής ο Φώτης Λαζαρίδης, πρόεδρος του συλλόγου κατοίκων της Παναγίας «Το Κάστρο», βρέθηκε στο δημαρχείο με αφορμή τη σπάνια παρουσία γιατρού σε χώρο της Παλιάς Μουσικής. Ο κ. Λαζαρίδης συναντήθηκε με εκπροσώπους της τεχνικής υπηρεσίας και την αντιδήμαρχο Μαρία Φραντζεσκάκη. Το απόγευμα της ίδιας ημέρα συνεδρίασε το διοικητικό συμβούλιο του συλλόγου.

Πολλά από τα νέα του συλλόγου συνδυάζονται και με το δήμο Καβάλας. Η κ. Φραντζεσκάκη είπε στον κ. Λαζαρίδη ότι επίκεινται υπογραφές για νέες συμβάσεις με γιατρούς. Γι’ αυτό και η παρουσία γιατρού στην Παλιά Μουσική σημειώνεται ανά 15θημερο, κάτι όμως που είναι προσωρινό. Σύμφωνα με την κ. Φραντζεσκάκη για τις νέες συμβάσεις και για τις τέσσερις θέσεις παθολόγων εκδήλωσαν ενδιαφέρον μόνο δύο γιατροί. Ο δήμος Καβάλας διαχειρίζεται το συγκεκριμένο ζήτημα.

Από την τεχνική υπηρεσία ο Φώτης Λαζαρίδης έμαθε ότι μικροπροβλήματα της συνοικίας, ενδεχομένως και άλλων συνοικιών, θα λυθούν κατά το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Σεπτέμβρη. Τότε δηλαδή που η τεχνική υπηρεσία θα ενισχυθεί με πολλούς εργάτες μέσω του προγράμματος κοινωφελούς εργασίας.

Αναφορικά με τους πυροσβεστικούς κρουνούς στη συνοικία της Παναγίας, όπου δέκα και περισσότεροι κρουνοί εμφανίζουν προβλήματα, η τεχνική υπηρεσία απάντησε στον κ. Λαζαρίδη ότι έχουν παραγγελθεί ανταλλακτικά. Μόλις αυτά παραληφθούν τότε θα τοποθετηθούν άμεσα.

Στη συνεδρίαση της διοικήσεως του συλλόγου το απόγευμα της Παρασκευής αποφασίστηκαν οι δράσεις για τη νέα περίοδο. Χορός, χορωδία, γυμναστική, ζωγραφική είναι τα τμήματα που θα λειτουργήσουν από το σύλλογο. Ο φορέας αποφάσισε να οργανώσει στη συνοικία μια μεγάλη ημερίδα για το μέλλον της και για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των προβλημάτων της.

Παρά το γεγονός ότι η πραγματοποίηση της ημερίδας προσδιορίστηκε για τη χειμερινή περίοδο και παράλληλα με την προεκλογική εκστρατεία των δημοτικών εκλογών, θα επιδιωχθεί να είναι παρόντες όλοι οι υποψήφιοι δήμαρχοι και να δεσμευθούν επί των θεμάτων της Παναγίας. Στην ημερίδα θα προσκληθούν και όλες οι εμπλεκόμενες υπηρεσίες. Θέλουμε μέσω της ημερίδας, δήλωσε ο Φώτης Λαζαρίδης, να συναποφασιστεί ένας συγκεκριμένος και συνολικός αριθμός έργων για τη συνοικία μας. Χρησιμοποίησε μάλιστα ως παράδειγμα το έργο του ασανσέρ για το οποίο όπως είπε χαρακτηριστικά  «15 χρόνια το ακούμε αλλά επί της ουσίας δε βλέπουμε τίποτε».

Διαβάστε επίσης